Mitől olyan szuper a micellás víz?

Kíméletes arctisztítás

A micellás víz a nő egyik legjobb barátja. Sokan mégsem tudják, hogy pontosan mi ez, és miben különbözik a többi sminklemosótól. Jöjjön a kristálytiszta igazság!

Ha azt gondolod valami forradalmian új dologról fogok írni, akkor tévedsz. Annyira nem új, hogy 100 évet kell visszarepülnünk az időben. Egészen Franciaországig szállunk, ahol a keményítős víz negatív hatásainak leküzdésére tervezték a micellás vizet. Utána valóban csavartak rajta egyet, és a sminkeltávolítás területén aratott hatalmas sikert. Mára pedig minden profi sminkes készletében megtalálható.

Dr. Quynh Sebastian, bőrgyógyász szerint a hagyományos lemosók nagyszerűek a bőr tisztítására, de kivonják a lipideket és a bőr nedvességtartalmát, ezzel vörösséget, irritációt és kényelmetlenséget okozva. Ezzel szemben a micellás tisztítószerek enyhébbek, egy lépésben képesek eltávolítani a sminket anélkül, hogy irritálnák a bőrt. Tökéletes választás azok számára, akiknek az arcbőre rosaceás vagy érzékenyebb az átlagnál. Klassz tulajdonsága még, hogy használata után nem igényel lemosást. Egyszerűen áttisztítod veled az arcodat és mehetsz is aludni.

Nem furfangos, csak micellás

A micellák apró, a szemnek láthatatlan mikrogömbök a vízben, amelyek két pólussal rendelkeznek. Egy hidrofil pólussal, ami oldódik vízben és egy lipofil pólussal, ami zsírral vegyül és inkompatibilis a vízzel. Így képesek magukhoz vonzani a szennyeződéseket és eltávolítani azokat a bőrből. A ráadás, hogy a bőr természetes működéséből adódó szennyeződéseknek (faggyú, izzadtság, hámló felületek) ugyancsak megálljt parancsolnak. Ezért egy átmulatott éjszaka után, amikor felébredve csak távoli mása vagy önmagadnak, a micellás lemosó csodát tud tenni. Higgy nekem!

Melyiket szeressem?mice

A fürdőszoba polcomon jelenleg több micellás víz harcol a kegyeimért. A Garnier SkinActive kétfázisú lemosót kizárólag szemsmink eltávolításra használom. (SkinActive kétfázisú micellás víz, Garnier 1699 Ft)

 

micellás víz

Maga a lemosó argánolajjal gazdagított, így szemtelenül gyorsan leszedi a legcicásabb tusvonalat is. Mellette foglal helyet a Bioderma Sensibio H2O micellás lemosó, amit az arcom többi részére viszek fel. (Sensibio H2O micellás lemosó, Bioderma (100 ml), 2795 Ft)

micellás víz

Uborkakivonat található benne, ami szépen nyugtatja az igénybevett bőrömet. Utazás előtt pedig a Garnier Micellás arctisztító víz mini változatának szorítok helyet a bőröndömben. (Micellás arctisztító víz, Garnier (100 ml), 999 Ft)

micellás víz

 

Válaszd bármelyik lemosót, a micellás víz könnyen beépíthető a napi arcápolási rutinodba, függetlenül attól, hogy milyen típusú és állapotú az arcbőröd. Észre fogod venni, milyen gyengéden bánik a bőröddel és még a használata is egyszerű! Valamit, tényleg tudnak azok a gömböcskék! 

Szerző: Szép Csenge

Nyitókép: Philippe Bigard/OJO Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: