Megtaláltuk Brazília legszebb apartmanját, ami kimaxolja a modern minimalizmus fogalmát

Mutatjuk álmaink nappaliját

Újabb olyan apartmanra bukkantunk, ahol szívünk szerint leélnénk a hátralévő életünket - ezúttal Brazíliába kalauzolunk, ahol a Dendê Duratex House található. Ebbe te is bele fogsz szeretni!

Az elismert brazil építész, Nildo José tervei alapján készült Sao Paulo-i lakás a modern minimalizmus tökéletes megtestesítője. A 155 négyzetméteres apartmanban a fehér és a szürke színek uralkodnak, csak néhány helyen tűnnek fel a bézs halvány árnyalatai. A lakás mégsem kelt rideg hatást – ez a hatalmas ablakokon beszűrődő fénynek és a geometrikus formákat itt-ott megtörő organikus vonalvezetésnek köszönhető.

Az L-alakú apartmanban semmi sem választja el egymástól a tereket – a hálóból indulva a konyhán, az étkezőn és a hallon keresztül közelíthető meg a nappali, ahol egy csodás, kertre néző kilátás tárul az ember szeme elé.

A fürdőszobát és a konyhaszekrényt egy áttört, rácsos térelválasztó elem különíti el a lakás többi részétől, ami egy mozdulattal ki- és behúzható.

Josét saját gyerekkori emlékei és a brazil kultúra inspirálta – Bahia állam tengerparti házai, több kortárs művész, a bossa zenei stílus és kedvenc költője is hatással volt rá. Az enteriőr tervezése során helyi iparművészekkel dolgozott együtt, akik különleges bútorokkal járultak hozzá a Dendê Duratex House modernista megjelenéséhez. Többek között a lebegő kandalló, a különleges vonalvezetésű székek és a márványból készült asztal is a brazil formatervezők keze munkáját dicsérik.

Nyitókép: Nildo José

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: