Monica Bellucci szépségápolási tippjei

Az olasz színésznő elárulta, hogy mitől van ilyen ragyogó formában 50 év felett is.

Monica Bellucci karrierje 21 éves korában egy divatbemutató kifutóján indult, majd több kisebb film és sorozat után a Francis Ford Coppola által rendezett Drakula hozta meg számára a nemzetközi sikert. A legtöbben azonban a Maléna című filmben figyeltek fel a tehetségére, amelyről fontos megjegyezni azt is, hogy Koltai Lajos operatőr munkája. A film nemcsak Európában, hanem Amerikában és Ázsiában is tartolt, és onnantól kezdve mindenki megismerte Monica Bellucci nevét.

Az olaszok világsztárrá vált színésznője a mediterrán szépség megtestesítője. Nem véletlen, hogy a filmrendezők mellett a nagy divatházak manapság is versenyeznek a kegyeiért. Mielőtt bármilyen rendezvényen megjelenik, a legexkluzívabb márkák állnak sorban, hogy az ő terméküket válassza. Szakmai körökben úgy tartják, hogy nincsenek sztárallűrjei, ezért kifejezetten szeretnek vele dolgozni. Sok hírességgel ellentétben nem esik kétségbe attól sem, hogy az idő múlása rajta is nyomot hagy, viszont minden időszakából igyekszik a maximumot kihozni. A fotóit látva úgy tűnik, hogy ez sikerül is neki.

Az idő ellen teljesen felesleges harcolni, szükségtelen stressz a szervezet számára. És különben is, engem nem az tesz boldoggá, ha nem látszik rajtam a korom, hanem az, ha jól érzem magam a bőrömben” – adott frappáns választ, amikor a korát szóba hozták.


A színésznő 5 bevált tippje a szépség megőzéséhez:

1.  Hideg víz

A legfontosabbnak azt tartja, hogy a bevált rutinja ne boruljon, ezért forgatások alatt is próbálja teljes mértékben ehhez tartani magát. Meleg-hideg váltózuhannyal kezdi a napot, és vallja, hogy semmi nem tud annyira ébresztő és frissítő lenni, mint a tiszta, hideg víz. Ez nemcsak a nap indításához jön jól, hanem elősegíti a pórusok összehúzását, a bőr feszesítését, valamint a vérkeringést is javítja.

2. Szolid smink

Bár a munkájából kifolyólag sokszor erős sminkben láthatjuk, a privát, hétköznapi életében a természetességre fókuszál. Szereti a szolid sminket, az alapozó után barna szemeit szürke árnyalatokkal és fekete szemspirállal hangsúlyozza. Annak ellenére, hogy a Dolce & Gabbana vörös rúzsának ő az „arca”, legtöbbször csak natúr szájfényt használ.

3. Olívaolajos hajpakolás

Gyönyörű hajkoronája egyértelműen a védjegye, amit hetente kétszer mos meg, de előtte a sampont langyos vízzel hígítja. Hajmosás után olívaolajos pakolást tesz fel, majd meleg törölközőbe csavarja a fejét. Szereti, ha haja szabad levegőn szárad meg, mert a hajszárító hőhatása roncsolja a hajszálakat. Barna hajszínétől soha nem vált meg, és ez nincs is tervben, ahogy fogalmaz: „a barna az olasz nők színe, ami a származásomra emlékeztet minden nap”.


4. Rendszeres testmozgás

Monica tudja, hogy nem csak az ideális alak, hanem az egészség megőrzése érdekében is elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A jógára és az úszásra esküszik. Ezeket tökéletesen be tudja illeszteni a mindennapjaiba, és a fizikai aktivitását is biztosítják.

5. Kiegyensúlyozott táplálkozás

Természetesen a táplálkozásra is maximálisan odafigyel, bár nem követ semmilyen speciális étrendet, arra mindig ügyel, hogy rengeteg zöldséget fogyasszon. Hogy a gyomrát kevésbé terhelje, este 7 után már egy falatot sem eszik. „A forgatások miatt sokszor pontról pontra leírják nekem, hogy mikor mit csináljak. Az étkezésemben ezért is szeretem a változatosságot, nem tudnék egy meghatározott terv szerint enni. Figyelem a testem jelzéseit, pontosan tudom, hogy mi az, amire szüksége van, és mi az, amivel ártok neki. A sok folyadék viszont mindig beválik, gyógyteák és rengeteg víz, minimális koffein” – árulta el, amikor az étkezéssel kapcsolatos tippjeiről kérdezték.

Forrás: thewom.it

Nyitókép: Pascal Le Segretain /GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: