„Most pedig darabokra szedik a feleségét” – Hugh Grant így nyilatkozott Harry és Meghan döntése kapcsán

A színész egy rádióműsorban hozta szóba a hercegi pár helyzetét legújabb filmje kapcsán, amiben egy gátlástalan újságírót alakít. Hugh Grant szerint Harry herceg feladata, hogy megóvja feleségét a médiától. 

„Harry mellett állok. A bulvár sajtó tulajdonképpen felelős az édesanyja haláláért, most pedig darabokra szedné a feleségét” – mondta Hugh Grant Andy Cohen „Radio Andy” nevű műsorában. A színészt egyébként január végén debütáló filmje, az Úriemberek miatt hívták el a műsorba, amiben Grant egy rámenős újságírót alakít. Így jött szóba a brit média és a királyi család kapcsolata.

Hugh Grant arra utalt, hogy Harry anyja, Diana hercegnő tragikusan fiatalon, 36 évesen halt meg autóbalesetben, Párizsban, amikor egy csapat paparazzo üldözni kezdte, sofőrje pedig elvesztette az irányítását a jármű felett. Diana a balesetet túlélte, de súlyos fejsérülést szerzett, a fotósok pedig segítségnyújtás helyett képeket készítettek a hátsó ülésen haldokló nőről, akin a kórházban már nem tudtak segíteni.

Hugh Grant elmondta, hogy annak idején neki is meggyűlt a baja a bulvársajtóval: 2018-ban pert indított a Mirror csapata ellen, ugyanis a színész szerint feltörték a mobilját, és évekig visszaéltek a hangposta üzeneteivel, valamint rendszeresen megfigyelték. Hugh Grant azt is hozzátette, a férfiak feladata, hogy megóvják a családjukat, ezért támogatja a sussexi herceget.

Nemrég Harry herceg is azt nyilatkozta, fél, hogy felesége ugyanarra a sorsa juthat, mint annak idején anyja, ugyanis jelenleg Meghan hercegné is a brit sajtó célpontja. Többek között ezért is dönthettek úgy, hogy a jövőben kevesebb szerepet vállalnak majd a brit királyi család tagjaként, és inkább a saját útjukat járják. A kezdeti nehézségek ellenére mostanra úgy tűnik, hogy megoldódik a krízishelyzet: már őfelsége is bejelentette, hogy elfogadja unokája és felesége döntését, bár néhány fontos kérdés még nyitott maradt.

Nyitókép: Jeff Kravitz /GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: