Munkácsy-díjas képzőművész festményei díszítik a legújabb egri prémium vörösborokat

„Béla fácánnal” és másik két alkotás a címkéken

A festészet kedvelői most borozás közben is hódolhatnak a szenvedélyüknek, ugyanis Bukta Imre, Munkácsy-díjas képzőművész alkotásai díszítik az Ostoros Családi Pincészet legújabb vörösborait.

Az egri pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörössel bővül ősszel. A Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankost; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítást, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban úgyszintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superiort dobnak piacra szeptemberben. Az új borokhoz különleges címkét álmodtak meg, így Bukta Imréhez fordultak:

Mi szeretjük Imre festményeit, ő meg a borainkat, úgyhogy szerencsére lelkes volt a közös munka kapcsán” – mondja Soltész Gergő, tulajdonos.

A Kékfrankosra az elismert képzőművész „Korcsolyázó cigánylány” című festménye került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó „Delelő”, a Bikavéren pedig a „Béla fácánnal” című alkotás látható. Az egri bortúránkon a címkézett üvegeket az elsők között láthattuk, és az új Bikavért is megkóstoltuk. 

A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: