Egy borászat havi 10 ezer dollárt fizet, hogy náluk élj, iszogass, és közben elsajátítsd a szakma rejtelmeit

A borkedvelők (és en bloc mindenki) álommunkájával rukkolt elő egy kaliforniai borászat: a Murphy-Goode egy teljes évre vendégül lát valakit, aki kellemes környezetben iszogathat, miközben pénzre és szaktudásra tesz szert.

Kalifornia állam egyik legismertebb borvidéke, Sonoma Valley a világhírű borászatok mellett meseszép természeti adottságai miatt is kedvelt turistacélpont. Egy szerencsés személy hamarosan ingyen elutazhat ide, hogy az elkövetkező 12 hónapban itt éljen és mindent megtudjon a szőlőtermesztés és a borkészítés fortélyairól, illetve a borászat üzleti titkairól. A Murphy-Goode Winery ugyanis (ismét) új munkatársat keres, aki az élményért cserébe nemcsak irigylésre méltó fizetést kap, hanem egy lehetőséget arra, hogy a jövőben elhelyezkedjen a szakmában. 

Borozgatnál havi  3 millióért?

A Murphy-Goode „A Really Goode Job” néven hirdette meg ezt az állást, amelyért cserébe havi 10 ezer dollár (kb. 3 millió forint) fizetést ajánlott fel. A pozíciót betöltő személynek a lakhatás miatt sem kell majd aggódnia, mert a Healdsburg városában található új otthonának egész éves bérleti díját a cég fedezi. A kiválasztottnak az első 90 napban semmi más dolga nem lesz, mint árnyékként követni Dave Ready Junior borászt – és a Murphy-Goode egyik alapítójának fiát – a szőlőtáblák és a pincék körül, hogy felfedezze a borászat világát. A másfél hónapos ismerkedés után pedig kiderül, hogy a képességei és az érdeklődési köre alapján melyik feladatkörökben kap fontosabb szerepet.

A munka számos juttatással jár, amelyek között 30 hordónyi ajándék bor is szerepel. Valószínűleg ennél még csábítóbb, hogy a kiválasztott személy idilli körülmények között élhet ingyen, jó fizetést kap és az új ismereteivel megalapozhatja a jövőjét. Erre korábban már volt is példa, hiszen az állást nem először hirdették meg. 2009-ben Hardy Wallace blogger volt az a szerencsés, akit a 2000 jelentkező közül kiválasztottak. A Murpy-Goode hat hónap után szerződést ajánlott Wallace-nak, aki végül nem fogadta el és inkább saját vállalkozásban gondolkodott. 2010-ben megalapította saját borászatát, amellyel azóta is sikert sikerre halmoz.

Az ideális jelölt: humoros és szenvedélyes

A jelentkezéshez borászati ismeretekre sincs szükség, az egyetlen feltétel a borok és a borászat iránt érzett szenvedély. A cég szerint a tökéletes jelölt a „fehér vagy vörös?” kérdésre azt a választ adja, hogy „köszönöm, kérek”, szívesebben jógázik a szőlőtáblák mellett, mint egy stúdióban és a mottója, hogy „nem év választottam a bort, a bor választott engem”. A regisztráció során egy rövid videót is fel kell tölteniük magukról, amelyben elmondják, miért ők a legalkalmasabbak a pozícióra. A Murphy-Goode kifejezetten azt javasolja a pályázóknak, hogy kreatív és szellemes ötletekkel tegyék egyedivé a kisfilmjüket. A rossz hír, hogy mi erről a lehetőségről biztosan lemaradunk, sajnos csak a 21. életévüket betöltött amerikai állampolgárok jelentkezhetnek az álommunkára.

Forrás: Mental Floss
Nyitókép: LukaTDB/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: