A Guinness rekorder Nala hivatalosan is a világ legnépszerűbb cicája

A világhírű Instagram celebek között egyre gyakrabban tűnnek fel a négylábú házi kedvencek is, akik rajongótáborukkal sok embert maguk mögé utasítanak. De ez még nem minden! 2020 óta akár a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetnek.

A házi kedvenceink futótűzként hódították meg a világhálót, a cuki macskás videók pedig egyenesen uralják az online teret. A doromboló négylábúak népszerűsége tagadhatatlan, világméretű jelenségről van szó. Időnként azonban hallani egy-egy olyan jószágról, aki valamiért átlagon felüli figyelmet kap az internet népétől. Így van ez Nalaval is, a világ legnépszerűbb cicájával.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nala Cat ™ (@nala_cat) által megosztott bejegyzés

Ez a cirmos, sziámi keverék saját Instagram-oldallal rendelkezik, ami sok más macskáról is elmondható. Amitől azonban Nala átlagon felülinek mondható, hogy több mint 4 millió követőt tudhat magáénak. A cicák iránti rajongásunknak köszönhetően a Guinness Rekordok Könyvében nemrég új kategória jelent meg: a legtöbb követővel rendelkező macska. A szócikk alatt pedig nem más, mint Nala szerepel. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nala Cat ™ (@nala_cat) által megosztott bejegyzés

A híres cicalány Los Angelesben, Kaliforniában él a gazdáival, akik egy állatmenhelyről fogadták örökbe a bájos négylábút. Mindössze 5 hónapos volt, amikor a családhoz került, és azonnal belopta magát mindenki szívébe. Hamar úgy döntöttek, hogy létrehoznak a kölyökcicának egy Instagram-oldalt, hogy a távolban élő rokonok is részesei lehessenek az új családtag mindennapjainak. Akkor még senki sem sejtette, hogy az imádnivaló és fotogén kisállat világrekordot fog állítani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nala Cat ™ (@nala_cat) által megosztott bejegyzés

A cicák világuralomra jutásában több dolog is komoly szerepet játszhat a szakemberek véleménye szerint, ilyen többek között a kisállatokról készült képek és videók kedélyjavító hatása. Talán egyáltalán nem meglepő, hogy már az internet kora előtt is rajongtak az emberek a macskás rövidfilmekért. Thomas Edison 1894-ben készített videója a bokszoló cicákról nagyon népszerű a mai napig. Az első macskás YouTube videó pedig 183 ezer kattintást hozott az elmúlt 16 évben.

El is hoztuk nektek a két videót kedélyjavító gyanánt! Jó szórakozást!

Az első macskás You Tube-videó

Bokszoló cicák

Forrás: The animal rescue site 
Nyitókép: @nala_cat/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: