Sok szerencsét! Ezt kapod tőlünk Mikulásra!

Kezdd velünk a reggelt!

Időt és fejfájást jósolunk, megmondjuk, kit köszönts fel, informálunk, ajánlunk. Olyanok vagyunk, mint egy svájci bicska. Használj minket, indítsd velünk a napot!

Fontos dolgok

Időjárás: A hajnalt vidámnak nem nevezhető 0 és -6 fokkal köszönthetjük, a szél viszont csak gyenge, legfeljebb mérsékelt lesz. Délen zúzmarás ködre lehet számítani, óvatosan vezess, ha hajnalban autózol! A Dunántúl felől érkező felhők napközben kiterjesztik hatalmukat az ország keleti részére is, de csapadék csak szórványosan várható, viszont a sima esőtől kezdve a havas, ónos esőn át egészen a havazásig bármi hullhat. Legalább izgalomban nem lesz hiány! Napközben egyébként 1 és 5 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Egészségügyi hatások: Bár csütörtökön még nem érkezik meg, de közelít a melegfront, amit elsősorban az ország nyugati felén élők érezhetnek: fejfájás és fáradékonyság törhet rájuk.

Egyéb érdekességek

Mai névnapok: Miklós, Nikolett

Ma történt: 1675 éve, 343-ban hunyt el Szent Miklós myrai püspök, így a katolikus egyházban a mai nap az emléknapja. Szent Miklós többek között a gyermekek és diákok védőszentje sok országban, így már érthető, hogy népi alakja nem más, mint maga Mikulás. Bizony, jeles nap a mai! És igen, ha kiment a fejedből, hiába téped fel a kisbolt ajtaját, a legtöbb helyen már elfogytak a csokimikulások. (Ha ez vigasztal, mi is így jártunk tegnap…)

A vidám pillanatok és a gesztus a lényeg
Felnőttkorban egyre kevesebben mikulásoznak. Miért is? Nem a Télapó formájú csoki a lényeg, ettől nyugodtan vonatkoztass el. Lepd meg a kollégád egy apró édességgel, vegyél a párodnak valami finomságot. A gesztus számít, hidd el, őszinte mosolyt kapsz cserébe. Egyik szerkesztőnk, aki nem igazán az ajándékozás híve, egy mókás, színes adventi kalendáriummal lepi meg ma a főnökét. A reakciójáról péntek reggel beszámolunk.

Mai zenénk

Sok szerencsét! Ha még csak most lesel bele a tegnap kikészített csizmádba, azért, ha pedig már most eleged van a Mikulás-napból, akkor pláne! Hallgasd meg a reggeli kávéd mellé a Good Luckot!

Ezt a cikkünket ajánljuk neked mára:

Ha még nem tudtál ráhangolódni a közelgő karácsonyra, mert egyelőre nem jár át az ünnepi hangulat, olvasd el szerzőnk tippjeit. Mindenki meghitt karácsonyra vágyik, de ez nem minden évben jön össze. Az idei legyen újra szívmelengető! Fogadd meg a tanácsokat! Egy próbát megér, nem igaz?

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: