Az Első Hullám: a National Geographic dokumentumfilmet készített a koronavírus-járványról

A Matthew Heineman által rendezett dokumentumfilm nyomon követi, hogy a vírus miként emésztette fel New York városát. Az egyperces előzetes megindító képsorai már megtekinthetők.

Mivel a járvány még mindig komolyan érinti az egész világot, az Oscar-díjra jelölt rendező úgy döntött, hogy dokumentumfilmet készít arról, milyen hatással volt a pandémia az Egyesült Államok legnagyobb városára. A National Geographic Documentary Films által támogatott alkotást még ebben az évben láthatjuk. 

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy lehetőségem volt dokumentálni – négy félelmetes hónapom keresztül – a járvány hatásait. A kialakult helyzet arra kényszerített mindannyiunkat, hogy megkérdőjelezzünk mindent, az élet törékenységét, és az életmódunkat is” – nyilatkozat Heinemann. A dokumentumfilm feltárja az emberi élet minden aspektusát, a félelemtől a bátorságig, a születéstől a halálig. De ugyanúgy feldolgozza a trauma elkerülhetetlen súlyát is, mindazt, ami mélyen tart, és az ismeretlen, új tapasztalatokat is.

A dokumentumfilm közelről mutatja be az egészségügyi frontvonalban dolgozók elképesztő munkáját és elhivatottságát, és mindazt, amivel szembe kellett nézniük a járvány első négy hónapjában. A rendező a Queens-i Long Island Medical Center bátor dolgozóinak egy csoportját helyezi fókuszba, és követi figyelemmel, hogyan kockáztatják életüket nap mint nap a hősies küzdelemben. Az alkotás kitekint a kórház falain túl, és rámutat arra is, hogy a COVID-19 hogyan befolyásolta a társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetű emberek életét.

Forrás: Hypebae
Nyitókép: Solskin/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: