Ne görcsölj rá a fogyásra, formálhatod az alakod szórakozva is

Nem törvényszerű, hogy vért kell izzadni ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el az alakformálás terén. Vedd könnyedén a mozgást, attól még lehet igazán hatékony!

Bár a mozgás alapvetően az egészségünk és a fizikai állapotunk eléréséhez és fenntartásához fontos, nagyon kevesen vannak azok, akik ne fogyási, alakformálási szándékkal tennék. Ennek viszont sokszor az a hátulütője, hogy kitűzünk magunk elé egy célt, amit szeretnénk elérni, erre pedig túlzottan rágörcsölünk. Ez a kényszer viszont megnehezíti nemcsak magát a mozgást, hanem azt is, hogy örömünket leljük benne. Hiszen ha azt látjuk, hogy nem jönnek azonnal, de legalábbis viszonylag gyorsan az eredmények, akkor hajlamosak vagyunk rövid időn belül feladni.

Ne legyen rossz napod attól, ha a környezetedben mindenki aktív a mozgás terén, neked pedig nincs kedved a munka előtt, vagy után csoportos órára menni, vagy, ha távol áll tőled az edzőtermek világa, és nem érzed magad komfortosnak benne. De az is előfordulhat, hogy a költségvetésedből nem tudod kigazdálkodni a rendszeres sport lehetőségét, vagy egyszerűen nem érzed magadénak egyik mozgásformát sem.

A jó hír az, hogy a fentiek egyike sem kifogás arra, hogy száműzd a testmozgást az életedből! Sőt, inkább kösd össze a kellemest a hasznossal, hiszen egy baráti vagy családi program alatt szórakozva is lehet kalóriát égetni. Persze, a futás, és gyaloglás is hasznos, de ha kicsit vidámabb mozgásformára vágysz, akkor az alábbiakból biztos találsz kedvedre valót.

Pingpong


Szinte egyetlen egy érvet sem lehet ellene felhozni, annyira testhezálló, hiszen valójában még „utcai” ruhában is végezhető. És az időhiány sem lehet kifogás, mert akár ebédidőben is beitathatsz egy húszperces meccset a kollégáiddal. Egy nagyobb étkezőasztal is simán megteszi a játékhoz, és ha rendesen belemelegedtek, igazán átmozgathatod vele magad. Segíti a koncentrációt is, és kifejezetten szórakoztató tevékenység.

Tollaslabda

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vario Vision (@vario.vision) által megosztott bejegyzés


Gyerekkoromban az ikertestvéremmel órákon át tartó tollas csatáink voltak, az akkor még létező húsz fillérest beletettük a labdába, és amíg ki nem esett, addig ütöttük. Emlékszem, hogy egyszer anyukánk is lejött utánunk, mert elképzelni nem tudta, hogy mit csinálunk ennyi ideig. Nemcsak a nosztalgia és a játék felszabadult öröme miatt érdemes elővenni, hanem mert a teljes testet megmozgatja. A kezek és a lábak is dolgoznak, de garantált, hogy endorfinhormon is felszabadul a tollaslabdáért vívott csata közben.

Ugrókötél

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hometex (@hometex_hu) által megosztott bejegyzés


Ha a leginkább pénztárcabarát megoldást választanád, akkor az ismét divatba jött, régi idők „játékszere” lesz az ideális sporteszközöd. Már egy tíz perces ugrókötelezés is ledönthet a lábadról, ezért ha régen próbáltad, akkor érdemes 2-3 perces etapokkal indítani. Bár inkább tűnik vicces kikapcsolódásnak, mint hatékony sportnak, próbáld ki, hogy meddig bírod, és csodálkozni fogsz, hogy mennyi izmot igénybe vesz. Kötelező a bemelegítés, mert könnyen le is sérülhetsz!

Kajak


Az őszi időszakban kifejezetten jól eshet egy kajakozás a Dunán. Családi programnak is kiváló, és még csak extra sebesség sem kell ahhoz, hogy érezd a karodban, válladban, mennyit dolgoztál. Egészen biztos, hogy aznap az esti elalvással sem lesz problémád.

Videójáték

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@wiisportsgolf által megosztott bejegyzés


Szerencsére még nem gyűlnek felettünk a viharfelhők, de a nyár elmúltával a hűvösebb, csapadékosabb időre is fel kell készülni. Könnyen lehet, hogy lesznek majd olyan esős, hideg napok, amikor a legnagyobb elszántság is kevésnek bizonyul ahhoz, hogy kitedd a lábad otthonról. Még ez sem ok arra, hogy a mozgást lenullázd, és még a család is örülni fog, ha közösen vágtok bele egy videójátékba. Wii-n, vagy Xbox-on is lehet tenszezni, tollasozni, golfozni, sőt, még kosárlabdázni és röpladázni is.

Nyitókép: Karan Kapoor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: