Ne várj a szőke herceg(nő)re: 6 randiötlet szingliknek

Szinglinek lenni alapvetően nagyszerű dolog. Míg régen szinte megbélyegzésnek számított, mára a sikeres, öntudatos és megalkuvásokat nem tűrők szinonimája, akiknek egyedül sem kell kimaradni a randizás élményéből.

Ne felejtsük el, a legfontosabb kapcsolat az, amelyet önmagunkkal ápolunk. Azok az emberek, akik törődnek lelki és szellemi fejlődésükkel, felemelkedésükkel, nem keresnek kétségbeesetten párt maguk mellé, inkább kihasználják a szingliséget azzal, hogy a fejlődésükre fordítják közben az idejüket. Akik így gondolkodnak, azok tisztában vannak azzal, hogy elsősorban önmaguk felé kell elköteleződniük, és így majd képesek lesznek az egymás tiszteletére és szeretetére alapuló kapcsolódásra, ha annak eljön az ideje. Egyedülállónak lenni lehet boldogság is azok számára, akik szeretik önmagukat, hiszen oda és akkor mehetnek, amikor csak akarnak. Annyi időt tölthetnek a barátaikkal és családjukkal, amennyire csak igényük van és törődhetnek önmagukkal korlátok nélkül.

Őszintén, mikor volt utoljára olyan, hogy úgy igazán találkoztál és minőségi időt töltöttél ömagaddal?

Sok párkapcsolat a fizikai vonzalomra vagy valamiféle toxikus függőségre alapul, éppen azért, mert az emberek egy része még nem fordít kellő figyelmet arra, hogy megismerje önmagát. Tudatában lenni annak, hogy milyen sérüléseket és traumákat hordozunk, milyen kötődési formáink vannak, és mi a szeretetnyelvünk, kifizetődik akkor is, ha már megtaláltuk a társunkat, de akkor is, ha még keressük őt. Az alábbi ötletek abban segítenek, hogy akkor is el tudj menni randevúzni, ha nincs partnered és más minőségben kapcsolódhass önmagaddal.

Múzeum vagy kiállítás

Egy szuper kulturális élmény, amit a múzeumok vagy kiállítások kínálnak, lehetőség új dolgok felfedezésére és önmagad pallérozására. A szingliknek nem kell kompromisszumot kötni, hogy másoknak megfeleljenek, bátran választhatsz olyan programot is, ami csak téged érdekel. Ezek mind tanulást, és fejlődést jelentenek számodra. Ezeken a helyeken nyugodt környezetben töltheted az idődet és akár egy órát is morfondírozhatsz azon, vajon mire gondolt a költő.

Jóga

jóga
Fotó: Getty Images

A jóga mindamellett, hogy a testednek is fantasztikus formát ad, kiváló alkalom az önismeret és a személyes fejlődés fokozására. Egyedülállóként az órákon saját szükségleteidre és céljaidra koncentrálhatsz, és a stresszt is hatékonyan levezetheted. A rendszeres jóga ráadásul az egészségedet is megőrzi és a vitalitásodat is az egekbe repíti. Márpedig az, akinek tónusosak az izmai, nem stresszel és tele van élettel, az magabiztosságot is sugároz. Egy jógaórán ráadásul hasonló érdeklődésű emberekkel is ismerkedhetsz, a meditációk által pedig a mentális és lelki nyugalom lesz a legjobb barátod.

Fotózás

Ha pedig már úgy nézel ki, mint egy Victoria’s Secret-modell, miért titkolnád el? Foglalj magadnak egy minifotózást és az elkövetkezendő hónapokban bombázd meg egy-egy profi képpel az instabejegyzéseidet. A fotózáson kibontakoztathatod önmagad és a kreativitásodat is. Közben ráadásul felfedezhetsz akár új helyeket, tájakat, és izgalmas élményeket gyűjthetsz. A képeken különböző érzelmi helyzetbe hozhatod magad, és kifejezheted általuk értékrendedet is.

Főzőtanfolyam

Szingliként részt venni egy főzőtanfolyamot a legfantasztikusabb ötlet. Kreatívan kísérletezhetsz az ételek elkészítésével és prezentálásával, miközben számtalan új készséget sajátíthatsz el. Függetlenséget és magabiztosságot szerezhetsz általa a konyhában, ami önállóbbá tesz, és ez a mindennapokban is jól jöhet. Barátságokat is köthetsz, megismerheted más konyhák ízeit is, ami szintén hozzá tesz a szemléletedhez.

Vacsora és mozi

Nem a legkreatívabb ötletnek tűnik, de hidd el, mai napig sok ember fél egyedül elmenni ilyen programokra. Egy vacsora önmagaddal és utána egy jó film kifejezetten bátor tettnek számít, így minden alkalommal, amikor átléped az önmagad állította határokat, hihetetlen fejlődést tudhatsz magadénak. Ha a kikapcsolódásnak eme szórakoztató és kényelmes módját választod, egy valamiről ne feledkezz meg: sok csokiöntettel kérd a desszertet.

Turistáskodj

Akár saját környékedet, akár más országot választasz uticélodul, személyes növekedésben lesz részed. Az utazás segít az önismeret fejlesztésében, hiszen ilyenkor megtanulod, hogyan kell a problémákat önállóan orvosolni. A kalandok és felfedezések során új, még soha nem látott helyekre juthatsz el, új emberekkel találkozhatsz, akik akár valamilyen üzenetet is hordozhatnak számodra. Különböző kultúrákat ismerhetsz meg, de ha csak a környékre mész, hidd el, akkor is számtalan újdonságot fogsz felfedezni, nemcsak a hellyel, magaddal kapcsolatban is. Tudod, csak hozzáállás kérdése.

 

Nyitókép: Fotó: nensuria / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: