Négylábú trollok – Vajon ki nyeri el idén a legviccesebb háziállat címet?

Ismét meghirdették a világ legviccesebb háziállat fotóinak versenyét. A gazdik ezúttal is hihetetlen mókás pillanatokat örökítettek meg, a döntősök listáját pedig már nyilvánossá tették.

Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam, a Comedy Pet Photography Awards alapítói idén negyedik alkalommal hirdették meg a fotópályázatot, a döntősök listáját pedig már ki is hirdették. Az alapítók maguk is fotográfusok, akik a pályázattal arra hívják fel a figyelmet, hogy háziállatot tartani felelősségteljes feladat. A pályázattal a hihetetlen odaadást ünnepeljük, amit a házikedvenceinktől kapunk. Fitten tartanak és segítenek megőrizni a józan eszünket. Akkor is meghallgatnak, amikor senki más  nem, és mindig tudják hogyan kell mosolyt csalni az arcunkra” – magyarázták a szervezők. 

A versenyre a világ minden tájáról neveztek a humoros kedvű gazdik, a nyertesek listáját pedig augusztus 11-én teszik majd közzé. Mi viszont addig is szemezgettünk a legviccesebb pályaművek közül.

A nagyfőnök – Kenichi Morinaga (Japán)

Albert Einstein – Masayoshi Yamamoto (Japán)

Az ugató – Chris Porsz (Egyesült Királyság)

pályázat

„2019 márciusában a Union Square-i kutyafuttatóban üldögéltem, amikor észrevettem egy hölgyet, aki éppen eldobta a kutyájának labdát. A négylábú ekkor felugrott, megfordult a levegőben, így pont szembe került velem. Ahogy a képen látszik, a padon ülő hölgy ugyanúgy meglepődött, mint én. A fotót megosztottam a New York-i médián keresztül, hogy megtaláljam a kutyus gazdáját, de eddig nem sikerült. Remélem, hogy a pályázaton keresztül eljut hozzá a kép” – írta a képhez a fotós. 

Fóka vagy kutya? – Monyque Macedo Dos Santos (Brazília)

„Van egy rejtekhely a kanapé alatt, ahová Louis szeret elbújni. Egy nap elvettem a teniszlabdáját a „helyéről”, mire olyan dühös lett, hogy kidugta a fejét a kanapéból és ugatva kérte vissza a játékát” – írta a kép mellé a gazdi.

Amikor az ásás komolyra fordul – Sophie Boynton Hull (Egyesült Királyság)

Az abszolút győztes mellett díjazzák A kutya az ember legjobb barátja kategória nyertesét, valamint A csodálatos macska barátaink, A házikedvencek, akik úgy néznek ki  mint a gazdáik, a Minden kis-és nagy háziállat, a Junior fotós, illetve a videós kategória nyertesét. 

„Csak tartsd a szemed a labdán” – Gill Woodcock (Egyesült Királyság)

Győzelem! – Kazutoshi Ono (Japán)

A többi döntős fényképet a pályázat hivatalos oldalán megnézheted, a tavalyi döntős pályaműveket pedig ebben az összeállításunkban találod.

Forrás: My Modern Met, Forbes, Comedy Pet Photography Awards

Nyitókép: Chris Porsz / Comedy Pet Photography Awards

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: