Nem a hagyományos zodiákus: te ismered, mi a cigányhoroszkóp szerinti jegyed?

Ha már elolvastad heti horoszkópunkat és azt is tudod, mi a kínai asztrológia szerint a jegyed, ideje megismerned a cigányhoroszkópot is.

Jósoltattál már magadnak tarot- vagy cigánykártyából? Szerintem életében egyszer mindenki kipróbálja, ha nem is azért, mert hisz benne, de kíváncsiságból vagy csak úgy, a poén kedvéért. De azt tudtad-e, hogy a cigányok nemcsak kártyából jósolnak néha elképesztő pontossággal, hanem van egy horoszkópjuk is, ami egy általános képet mutat személyiséged rejtett oldaláról? Ősi jóslási formának tartják és nem a megszokott zodiákus jegyeket, hanem a cigányok régi hagyományait és életmódjuk jellegzetes tárgyait használja szimbólumként. Nézzük, hogy születésed alapján te melyikbe tartozol!

Csésze (január 21. – február 19.)

Nagyon rugalmas vagy és alkalmazkodó, úgy, mint ahogy a csészébe töltött tea felveszi annak alakját és kitölti. Könnyedén kötődnek hozzád mások is, mert kedvességeddel és könnyedségeddel vonzod magadhoz őket. Mindig találsz segítőtársakat, bármilyen nehézséggel is kell szembenézned, és a jószerencse nem pártol el tőled. Egy fontos és nehéz életfeladatod van, hogy megtanulj kiállni érdekeidért, mert ezt sokszor háttérbe szorítod mások kedvéért. Pont azért, mert megértő vagy és tiszteled az embereket.

Kápolna (február 20. – március 20.)

Mindig az igazságosságra törekszel, kerülöd az ítélkezést, nagyon együttérző és segítőkész vagy. Az optimizmusodat semmi nem rendítheti meg és általában az érzelmeid irányítanak. Kápolna szülöttként egész életedben jelen van a spiritualizmus és ez sokféle formában nyilvánulhat meg. Álmodozónak tartanak, pedig csak másfelé irányítod a belső fókuszodat. Megoldod a legnehezebb dolgokat is, mert nyugalmad a megoldás felé terel. Egyre kell vigyáznod, hogy megőrizd stabilitásodat, ezért szükséged van azokra az energiákra, amik a földön tartanak.

Tőr (március 21. – április 20.)

Te aztán nyílt lapokkal játszol! Életedben nincs helye a megtévesztésnek, az álnokságnak és a hazugságnak, és az ezekkel a tulajdonságokkal bíró embereket kerülöd is. Becsületes vagy és tettrekész, szeretsz kezdeményezni. Remek vezetői vénád van, kiállsz magadért, de szívesen segítesz másokon is. Ugyan hajlamos vagy a hirtelen dühkitörésekre, ami megnehezítheti a veled való együttműködést, de soha nem vagy igazságtalan. Harcolsz azokért a dolgokért, amik fontosak neked, de tudnod kell, hogy nem minden harcot kell neked megvívni.

Korona (április 21. – május 20.)

Született vezető vagy, aki képes minden helyzetben ösztönösen átvenni az irányítást, mert szorgalmas, kitartó és dolgos vagy, ráadásul jó érzéked van az anyagiakhoz is. Erős szexuális kisugárzásod van, amivel tisztában is vagy. A korona a cigány horoszkópban nagy megbecsülésnek örvend, mivel általában aranyból készül, ez pedig gazdagságot, erőt és tiszteletet jelképez. Na, és azt, hogy nem félsz keményen dolgozni az anyagi javakért, de arra figyelj oda, hogy ez ne menjen magánéleted, egészséged rovására.

Gyertyatartó (május 21. – június 20.)

A remény és az öröm szimbóluma a gyertyatartó: te is könnyen megtalálod és átéled az élet apró örömeit. Becsületes vagy és nagyon fontos számodra, hogy hiteles ember legyél, s hogy ezt a családi életed, a munkád, az egész életed tükrözze. Intelligens és bölcs vagy, megértő alaptermészeted miatt szívesen kérik ki véleményedet a családtagok, a barátok, és meg is fogadják tanácsaidat. Egyre kell figyelned, egyes kérdésekben nem vagy hajlandó engedni, makacsul ragaszkodsz elveidhez és ez okozhat még elhúzódó konfliktusokat is az életedben, ha nem tanúsítasz egy kis rugalmasságot.

Kerék (június 21. – július 21.)

Ez a szimbólum a családi harmónia és a termékenység jegye a cigányhoroszkópban. Nagyon fontos számodra az otthon melege, biztonsága, nyugalma és mindent megteszel azért, hogy ezt fenntartsd. Könnyed és optimista lényeddel olyan érzelmi biztonságot tudsz nyújtani szeretteidnek, ami megteremti számukra a stabil hátteret. Összetett személyiséged egyik alapvető eleme a kommunikáció, szívesen beszélgetsz és hallgatsz meg másokat. A hangulatod sokszor ingadozó, de hamar vissza tudod nyerni lelki békédet.

Csillag (július 22. – augusztus 22.)

Mivel te mindig egyensúlyra törekszel, képes vagy az egymással szembenállókat kibékíteni és harmóniát teremteni. Simulékony, alkalmazkodó személyiség vagy, ezért a magánéletben és a munka területén is nagy sikereket érhetsz el. A csillag hat ága a boldogságot, a sikert, a kiegyensúlyozottságot jelképezi és arra is utal, hogy a művészetek terén is nagy eredményeket érhetsz el. Egyre kell figyelned, mivel erős taktikai készséggel vagy megáldva, ne vessz el a nagy ügyeskedés közepette.

Harang (augusztus 23. – szeptember 23.)

Folyamatosan a jobbra, a többre, a tökéletesebbre törekszel. Mindig ki akarod magadból hozni a maximumot, hogy hasznára válj a világnak. Rendkívül pontos vagy, harcolsz az igazadért is, ha szükség van rá, és szereted, ha a dolgok a kívánságaid szerint alakulnak. Bár határozott elveket vallasz, képes vagy kompromisszumokat is kötni, ha a helyzet úgy kívánja. Harmonikus családi életre, szeretetre és sikerekre számíthatsz életutad során, egyetlen csiszolnivaló tulajdonságod van, hogy túlságosan kritikus vagy az élet jónéhány területén.

Érme (szeptember 24. – október 22.)

Az ősi tudás szerint az Érme az igazság jegye. Kiállsz az elesettek mellett, megvéded a gyengébbeket és soha nem ítélkezel elhamarkodottan. Nemcsak meghallgatod a másik embert, de együttérzel vele és megpróbálsz segíteni is neki. Művészi hajlamod és álmodozó természeted, kreativitásod nagy teremtőerőt biztosít neked. Képes vagy az érzelmi tényezőket és az észérveket együtt kezelni és figyelembe venni, ráadásul remekül kommunikálsz. Kitartóan harcolsz az igazadért, de sosem lépsz át egy magad szabta határt, ugyanakkor  a meg nem értés és az igazságtalanság könnyen kibillent egyensúlyodból.

Kés (október 23. – november 21.)

Ez a legerőteljesebb szimbólum a horoszkópban, a végletek emberének a jegye. Csalhatatlanok az ösztöneid, szenvedélyes és őszinte vagy, erős és nagy harcos. Átlátsz az embereken, nehezen lehet téged átverni, megszerzed azt, amit akarsz, de mindig megőrzöd becsületedet. Kiállsz a gyengébbekért és soha nem írod felül lelked mélyén felállított erkölcsi kódexedet. Megértő vagy és a családod nagyon tisztel téged, de egy gyengeséged van: a szerelemben néha hagyod, hogy az érzelmek teljesen magukkal ragadjanak.

Fejsze (november 22. – december 21.)

Annak ellenére, hogy sokszor öntörvényű és makacs vagy, alapvetően az optimizmus és a vidámság jellemez. Elvárod, hogy mások tiszteletben tartsák a szabadságodat, de ugyanezt másokkal szemben is megteszed. Szeretsz új területeket kipróbálni és szeretnéd megismerni a világot, ezért szívesen utazgatsz. Határozott elképzeléseid vannak, de megadod a tiszteletet másoknak, az “élni és élni hagyni” elve szerint, ezzel kivívod környezeted megbecsülését és tiszteletét. Elég bátor vagy ahhoz, hogy néha az árral szemben ússz, de ez nem mindig szerencsés, kicsit engedned kell néha a makacsságodból.

Patkó (december 22. – január 20.)

A kitartás és a szerencse jelképe a patkó. Képes vagy sokat és keményen dolgozni céljaidért, de sohasem feledkezel meg másokról, számíthatnak gondoskodásodra és segítségedre. Képes vagy akár a nulláról is felépíteni egzisztenciádat, szilárd kőszikla vagy, akire bárki bátran támaszkodhat. Ennek ellenére megőrzöd érzékenységedet, empátiádat és mindig vállalod a felelősséget cselekedeteidért. Előbb vagy utóbb felelősségteljes pozícióban köthetsz ki, de arra mindig figyelned kell, ne merítsd le teljesen energiaraktárodat, mert ezt az egészséged sínyli meg.

Fotó: Evheniia Vasylenko/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: