Nem hallottál még a horchatáról? Nyugi, eddig mi sem!

Jeges itóka Dél-Amerikából

Még mielőtt az gondolnád, hogy egy veszélyes vírusról, vagy tán egy ritka, esőerdei növényről van szó, eláruljuk, hogy a horchata nem más, mint egy tej alapú hűsítő ital, egyenesen Mexikóból!

Ez a spanyol nyelvterületen népszerű ital remek frissítő a nyári melegben, sőt, vacsora után könnyű desszertként is megállja a helyét. Ahány ország, annyi horchata (ejtsd: horcháta), egy közös van a hondurasi, a mexikói vagy spanyol horchatában, mind rizsből készül, és hidegen fogyasztják. Egyes területeken jobban, máshol kevésbé fűszerezik, tradicionális ízesítője a fahéj és a tigrisdió. Alapvetően ez a finomság a benne található cukor és a fehér rizs miatt nem túl egészséges, de mi most egy olyan verzióval készültünk, ami után nem kell egyenest a konditeremig futnunk!

Hozzávalók

  • 1/2 csésze barna rizs
  • 1/2 csésze kesudió
  • 8 csésze mandulatej
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek vanília
  • 1/4 csésze édesítő (stevia, méz, cukor)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Baker and Chef (@thebakerandchef) által megosztott bejegyzés,


Elkészítés

  1. Mosd át a rizst, addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
  2. Egy turmixgépben keverd össze a rizst, a kesudiót, 4 csészényi mandulatejet és a fűszereket. Keverd össze, majd hagyd állni egy éjszakán át.
  3. Másnap keverd addig, míg sima állagú italt nem kapsz.
  4. Végül add hozzá a maradék tejet, illetve ízesítsd kedved szerint. A tálaláskor a jégkockát ne feledd!

(via)

Nyitókép: Oksana Mizina/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: