Nem kell átlépni az országhatárt, ha olasz ízekre vágyunk – 6 olasz étterem, ahol garantáltan minden „molto bene”

Dunán innen Tisztán túl

Az olaszok szeretnek enni és tisztelik a konyha művészetét, ezért az olasz mentalitásnál csak az olasz ételeket szeretem jobban. Ha te is hedonista módon falod a lasagnét, akkor oda-vissza leszel a következő éttermekért.

Ha az élet értelmét keresed, akkor térj be egy olasz étterembe, rendelj egy nagy adag spagettit, merülj el a paradicsom és a bazsalikom ízében, és megtalálod, amit keresel. Az olasz gasztronómia összehozza az embereket, megízesíti a hétköznapokat, miközben a konyhát belengi az olasz fűszerek kellemes illata. A jó hír, hogy nem kell Milánóba utaznod egy finom rizottóért vagy egy krémes fagyiért. Itthon, a vidéki városokban is gyökeret eresztett az olasz életérzés arra várva, hogy felfedezd.

Zamárdi – Mauro

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RozeKacsa (@rozekacsa) által megosztott bejegyzés,


Mauro Tenebruso gondolt egyet és Magyarországra költözött. Ezzel elhozta hazánkba a hamisíthatatlan az olasz életérzést. Zamárdiban, Mauro néven 1992-ben éttermet nyitott, hogy megismertesse velünk a dél-olasz konyha világát. A kezdetben öt asztalból álló étterem népszerűsége egyre csak nőtt, mára asztalok sokasága várja a vendégeket. Ha kíváncsi vagy, milyen az igazi dél-olasz hangulat, esetleg a  Spaghetti alla Bolognese hetek óta nem hagy nyugodni, akkor megéri ellátogatni ide. 

Veszprém – GUSTO13 Bistro & Delicate

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gusto13 Bistro & Delicate (@gusto13bistro) által megosztott bejegyzés,


A GUSTO13, ahogy a neve is árulkodik róla a Veszprémben, Csermák Antal utca 13-as házszám alatt várja az olasz konyha rajongóit. A Bisztróban laza és barátságos a hangulat, így biztos nem fogsz feszengeni a pastádra várva. Ételeikhez az olaszországi Friuli-Venezia Giulia tartományból szerzik be az alapanyagokat, ezért a mediterrán hangulat garantált. Ha az utad Veszprémbe visz, akkor már tudod, hogy hol ebédelj, igaz? 

Budapest – Trattoria Pomo D’Oro

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Boglarka (@boglarkaaaa) által megosztott bejegyzés,


Budapest kultikus olasz étterme a Trattoria Pomo D’Oro nem hiányozhat a listáról. Tulajdonosa Gianni Annoni, aki egy autentikus helyet álmodott meg a belváros közepébe. Rosario, a főszakács az igazi tradicionális olasz ételek mellett a saját receptgyűjteményéből is szemezget néha. A pizza mester, Tommaso pedig tradicionális vékony tésztás pizzát készít, amit fatüzelésű kemencében süt tökéletesre. A vendégtérben készülő fogások biztosan elrepítenek Itáliába. Indulhatunk?

Balatonakarattya – Spoon Il Mercato

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Virágh Edit (@viraghedo) által megosztott bejegyzés,


A Spoon Il Mercato honlapján tett virtuális séta után legszívesebben most útra kelnék, hogy ott lehessek. A Balatonakarattyán található étterem koncepciója, hogy családias helyként megismertesse velünk az olasz ízeket. Itt szemrebbenés nélkül habzsolhatjuk az élvezeteket, hisz van miből választani. Hitvallásuk, hogy az evés nemcsak az étel elfogyasztásáról szól, hanem a családi kötelékek megerősítéséről is

Soltvadkert Szentkorona cukrászda 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Niki Varga (@v.niki_nails) által megosztott bejegyzés,


Ha olasz konyha, akkor nem hiányozhat az édesség sem. Soltvadkert és az egész környék büszkesége a Szentkorona cukrászda kiemelt helyet kapott a gasztronómia térképén. Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza volt a hely tulajdonosa. Neki köszönhető, hogy Soltvadkertet a „fagylalt városává” avatták. Hol máshol nyalnánk fagyit, ha átlépjük a Tisza határát, ha nem itt? Ugye?

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: