Nem szent, de nem is bolond: Jon Bon Jovi a rocksztárság kliséiről vallott

Nehéz időszakot élt meg Jon Bon Jovi, akinek zenekaráról hamarosan Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story címen a Disney+ kínálatában jelenik meg egy négy részes széria.

Ahogy azt a cím is sejtetni engedi, a minisorozat a 62 éves sztár negyven évet felölelő, töretlen karrierjéről szól. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy az énekes máig nem tudja, hogy turnézhat-e még valaha, hiszen 2022 nyarán ugyan a legmodernebb hangszálműtéten esett át, viszont tisztában volt annak kockázatával: lehetséges, hogy végleg maga mögött kell hagynia a színpadot. A sztár azonban helyzetét ennek tükrében is pozitívan szemléli. Jon Bon Jovi mindig kicsit más volt, mint amit az emberek a rocksztárokról elképzelnek, erről nemrégiben az Independentnek adott interjújából is megbizonyosodhattuk.

A sztereotípiákon túl

Természetesen ő maga is beismeri, hogy sosem volt szent és senkit nem is akar ezzel kábítani, azonban a tények alátámasztják, hogy nem a rocksztár klisék mentén éli az életét. JBJ fiatalkorában ugyanis kipróbálta ugyan a kábítószereket, viszont egy rossz tapasztalat végig a helyes úton tartotta őt.

„Valamit szívtam, ami nem volt tiszta, emlékszem, hogy kimerültnek éreztem magam, és azt gondoltam: »Nem szeretem ezt. Nem érzem jól magam ebben.« Ijesztő volt, és olyan fiatal voltam, örülök, hogy átéltem ezt a fajta »félelmetes« pillanatot”

– mondta, a világ egyik legsikeresebb rockbandájának oszlopos tagja, több mint 120 millió eladott albummal a háta mögött. Azonban egy biztos, Bon Jovin látszik is, hogy nem az örök klasszikus trió, a „szex, drogok és rock&roll” formálta azzá, aki ma is stadionok végeláthatatlan sorát lenne képes megtölteni.

Első a család

Persze nemcsak ebben különbözik az életmódja pályatársaitól, hiszen Bon Jovi életútját nem a magánéleti botrányok szegélyezik. Köszönhető ez annak, hogy 1989-ben a Las Vegas-i Graceland kápolnában összeházasodott élete szerelmével, Dorothea-val, akivel idén tehát harmincötödik közös évfordulójukat ünneplik. Magánéleti sikerét az egymás iránt érzett kölcsönös tiszteletnek és csodálatnak a számlájára írja, azonban azt is beismeri, hogy bizonyos fokú tolerancia nélkül nem itt tartanának, ahol.

„Arról van szó, hogy soha ne hazudjunk, ne állítsuk, hogy szentek vagyunk, de nem lehetünk annyira bolondok sem, hogy egy-egy kaland miatt feldúljuk az egész életünket”

– vallott őszintén arról, amit már az 1993-as Bed of Roses című dalában is megénekelt. Talán ennek az őszinteségnek köszönhető az is, hogy még az sem ingatta meg házasságukat, mikor kiderült, hogy az énekesnek még az esküvője előtt is viszonya volt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bon Jovi (@bonjovimemories) által megosztott bejegyzés

A támogató apa

A harmónikus, de ezek szerint mégsem annyira problémamentes család hamarosan bővül, ugyanis a zenész fia, Jake Bongiovi tavaly jegyezte el a Stranger Things-nek köszönhetően a filmipart igencsak fiatalon meghódító Millie Bobby Brownt. A fiatalok sokak rosszallását váltották ki a döntéssel, hiszen a színésznő akkor tizenkilenc, míg párja húszéves volt. Jon Bon Jovi azonban mindenbe támogatta fiát, hiszen ő és felesége szerelme is a középiskolás éveik alatt kezdődött.

„Örülök neki. Két fiatal, akik együtt kergetik az álmukat, szóval támogatjuk őket, mert a mi azt szeretnénk, hogy a gyerekek együtt nőjenek fel”

– nyilatkozott az esküvő előtt álló pár kapcsolatáról. Sőt még azt is hozzátette, az is lehetséges, hogy mikrofont ragad majd a nagy napon és egy dallal legalább megörvendezteti majd a fiatalokat.

Nyitókép: Bon Jovi Facebook
Forrás: Indepent

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: