Nemcsak a fogyásban, az egészséges életmódban is segít az alaplé

A nyár a kezünkre játszik az alakformálásban, hiszen a nagy hőségben sokkal kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket. A folyadékfogyasztásra viszont ebben az időszakban fokozottabban kell figyelni! Ebben nagy segítség, az Alaplé Bár.

Az alaplé igazi kuriózum, mivel egyszerre folyadék és zöldségekkel kiegészítve tápláló fogás is. A tökéletes alaplé időigényes mutatvány, nem zacskós, instant cucc, amely bármikor összedobható.

Szerencsére nincs is szükség arra, hogy órákig kevergesd otthon a levest, az Alaplé Bár már Pesten és Budán is elérhető. A zseniális és hiánypótló ötlet az egykori modell, Király Éva fejéből pattant ki, aki pályafutása befejeztével dietetikusként szerzett talán még nagyobb ismertséget, kollagénben gazdag alapleveinek köszönhetően.

Modellből Alaplé Bár tulajdonos

Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, nemcsak az ízlelőbimbóinkra, de az egészségi állapotunkra is nagy hatással van. Nem hiszek a kényelmi diétákban, a diétás varázsételekben, amelyek már néhány nap után eredménnyel kecsegtetnek. Az élelmiszeripari eljárásoknak köszönhetően épp a lényeg vész el, az, hogy tiszta, természetes, valódi tápanyagokban gazdag ételt ehessünk. A munkám során hozzám fordulókat arra ösztönzöm, hogy tanuljanak meg jól enni, étkezzenek tudatosan, szervezetüket a kihívásuknak legmegfelelőbben táplálják, mert hosszú távon így lehet igazán hatékony és tartós eredményt elérni, legyen szó bármilyen táplálkozással összeköthető nehézségről” – fogalmaz Éva.

Mit tud az alaplé?

A csontleves igen tápláló. Tápanyag tartalma természetesen függ a felhasznált összetevők minőségétől és mennyiségétől.  Általánosságban azonban elmondható, hogy az állati csont gazdag kalciumban, magnéziumban, káliumban, foszforban és más nyomelemekben, ugyanezek az ásványi anyagok szükségesek az emberi csontok felépítéséhez és megerősítéséhez.

A szervezet általános egészségi állapota teljes mértékben függ a bélrendszer egészségétől. Az immunrendszerünk 60-80%-a az emésztőrendszerünkben található. Az autoimmun folyamatok és az emésztőrendszeri problémák nagy része többnyire a gyenge gyomorfunkciók és a fokozottan átjárható bélfal miatt alakul ki.

Ha ez a kihívás fennáll, akkor a méreganyagok, élelmiszer összetevők, fertőző betolakodók keresztülhaladhatnak a vékonybél falán és bekerülnek a véráramba, gyulladást okozva, amely hosszú idő után autoimmun folyamatokhoz vezethet.

Király Éva, az Alaplé Bár tulajdonosa (fotó: alaplebar.hu)

Az alaplé több, mint csak leves

Amennyiben autoimmun eredetű állapotot diagnosztizálnak, szinte biztos, hogy az emésztőrendszer is érintett, és a megfelelő regenerálódáshoz fontos szerepe van a hozzáadott kollagénnek is az étrendben. Mindezen okból a csontleves rendszeres fogyasztása kifejezetten előnyös lehet az emésztőrendszert érintő kórképeknél. A csontlevesben található aminosavak, köztük elsősorban a glicin és az arginin, erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Míg bizonyos gyulladásra olykor szükség is lehet a szervezetben, addig a krónikus gyulladások komoly betegségekhez vezethetnek.  Éppen ezért fontos szempont, hogy a mindennapi étrendünk kellő mennyiségben tartalmazzon gyulladáscsökkentő ételeket.

Érdemes több üveggel is vásárolni a csirke vagy marha alapléből, hogy azokon a napokon is legyen otthon, amikor a hőség miatt a lakást sincs kedved elhagyni.

Forrás: alaplebar.hu
Nyitókép: Alaplé Bár

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: