Nincs sárga bőr, csak bronzos ragyogás – Okos tanácsok, hogyan használd jól az önbarnító testápolókat

Plusz 3 szuper önbarnító ápoló a sugárzó bőrért

Sokan vagyunk, akiknek az önbarnító krémek, testápolók hallatán elsőre a foltokban történő barnulás, vagy a narancssárgás bőrtónus jut az eszébe. Szerencsére ma már a legtöbb önbarnító bőrápoló mindezek helyett „csak" csodás, bronzos bőrt eredményez.

A nyári szezon beköszöntével, egyre sürgetőbb, hogy egy kis színt szerezzünk magunknak. Bár volt idő, amikor az önbarnító krémeket ördögtől való dolognak tartottuk, és inkább szavaztunk a sütkérezésre, vagy az egyszer-egyszer beiktatott szolizásra, ma már szívesebben voksolunk erre a kevésbé ártalmas opcióra. Az önbarnító kozmetikumok használata során nagyon fontos, hogy kövesd az előírt használati utasításokat, de ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor íme, néhány egyszerű tanács, amit jó, ha megfogadsz, mielőtt felvinnél a krémekből.

önbarnítás
Fotó: Brandon Pack/EyeEm/Getty Images

1. Ugyanolyan fontos a fényvédők alkalmazása

A legtöbb önbarnító kozmetikum a benne lévő dihydroxyacetone-nak, vagy röviden, DHA-nak köszönheti a barnító képességét. Minél több van benne az adott termékben, annál intenzívebb hatást érhetsz el vele. Fontos, hogy a DHA-t tartalmazó kozmetikum felvitele után fokozottan használj fényvédőt (mivel a hatására a szervezetben több szabadgyök képződhet), és lehetőleg az önbarnító krém alkalmazását követően ne menj 24 óráig a tűző napra.

2. Mindig radírozz a használat előtt!

A csúnya foltok hidd el, elkerülnek, ha az önbarnító használata előtt a zuhany alatt alaposan átradírozod a bőröd. Különösen ügyelj a hajlatokra, ahol könnyen összegyűlhet a krém. A radírozás során használj luffa szivacsot, így még könnyebben eltávolíthatod az elhalt hámsejteket!

3. Második lépés: a hidratálás

Az önbarnítók esetében fontos tudni, hogy minél nagyobb a bőr nedvességtartalma, annál jobb lesz a színfelvevő-képessége. Ezért a termék bemasszírozása előtt nem árt egy kis hidratálás!

4. Óvatosan a színválasztással

A természetes barnaság eléréséhez fontos, hogy jól válassz színt! Törekedj arra, hogy csak néhány árnyalattal különbözzön a krém színe a saját bőrszínedtől, a legbiztonságosabb az, ha a világosabbra voksolsz.

5. Így vidd fel a krémet

Körkörös mozdulatokkal, egyenletesen vigyél fel az önbarnítóból. Érdemes egy speciális kesztyűt is beszerezni, így elkerülheted, hogy a krémből a körmeid alá is kerüljön. A teljes felszívódási idő legtöbbször 30 perc.

6. Meddig tart a bronzos barnaság?

Kitolhatod a krém hatását, ha odafigyelsz a bőröd hidratáltságára, és mellőzöd például a forró fürdőt.

A bronzos barnaság málnás illatfelhővel érkezik

The Chemistry száraz olaj
Önbarnító szárazolaj, The Chemistry 9400 Ft

A hidratáló szárazolajból nagyon keveset is elég felvinni, és az eredmény már 2-3 nap után látszik. Nem répasárga, hanem ragyogó barna lesz a bőrfelszín, mintha csak a tengerparton sütkéreztél volna. DHA-mentes, a málnakivonaton alapuló ketocukornak köszönhető a végeredmény.

Barnító és hidratáló ápolás egyszerre

Dove önbarnító
DermaSpa Summer Revived önbarnító testápoló (világos és sötét normál bőrre), Dove 1999 Ft

A Cell-Moisturisers™ hatóanyagokkal gazdagított formulának köszönhetően egy barnítót és egyben hidratálót is nyersz a Dove DermaSpa Summer Revived termékkel. Fontos, hogy az alkalmazása előtt alaposan radírozd át a bőröd. Egészséges és bronzos ragyogást kölcsönöz már 1-2 használat után.

Ásványi olaj-, szilikon- és parabénmentes barnító a sugárzóan szép bőrért

Solaire Peu Parfaite önbarnító arcra és testre, Yves Rocher 3690 Ft

Az Yves Rocher terméke több mint 94%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, fokozatosan barnítja és szépíti a bőrt. A végeredmény nem lesz sem túl sárgás, sem túl sötét, kellemes, lágy barna színt ad.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is olvasd el:

Legnépszerűbb cikkek: