Nincs többé elveszett gyerek: csak technika kell és leleményesség

A szülők legnagyobb rémálma, hogy elhagyják a gyermeküket, vagy ami még rémesebb, elrabolják. Ezzel a leleményes, párezer forintos trükkel azonban minimálisra csökkentheted ennek az esélyét.

A gyereknevelés olyan, mintha negyvenen kiugranátok egy repülőgépből úgy, hogy a többi 39 nem tudja, hogyan kell használni az ejtőernyőt. Te mindenkinek segítesz, majd lezuhansz, de meghalni sincs időd, inkább nekiállsz vacsorát főzni.

Kevesen gondoljuk addig, amíg nincs gyerekünk, hogy milyen nehéz is megfelelni egy másik ember életben tartásával járó feladatoknak. Van, hogy annyira elárasztanak a kétségek, hogy logikusan gondolkodni sincs időnk, így olykor jól jön néhány trükk, hogyan teheted könnyebbé az életed.

Ha valaha jártál már tömegben a gyerekeddel, akkor biztos benned is felmerült már, hogyan találnád meg. A csuklószorítás és gyerekpóráz helyett van egy sokkal trükkösebb megoldás. Egy édesanya a technika vívmányait ötvözte leleményesen, s mit ne mondjunk, ezzel, a videóban is látható praktikával vélhetően a gyermekeltűnések száma is minimalizálható. Igaz, hogy kell hozzá egy minimális befektetés, hisz a példában az egyik megavállalat borsos árú nyomkövetőjét használják hozzá, de hasonló trackerek már más cégektől is elérhetőek, amiket kisebb költségből, de ugyanilyen hatékonysággal tudsz használni. A cipőtalpat pedig te is elkészítheted, például a drogériákban kapható zselés vagy más, erre alkalmas talpbetétekből.

Természetesen ez a megoldás nem helyettesíti azt, hogy gyermekedre minden körülmények között oda kell figyelned, hiszen ez nem akadályozza meg abban, hogy kisétáljon az autók közé. Azonban, ha olyan kamaszkorú gyermeked van, aki már önállóan jár-kel a városban, és néha úgy érzed, van egy kis sompolygás, amikor arról mesél, hol járt, hihetetlenül hatékony módszer a füllentések kiszűrésére.

 

Nyitókép: damircudic / Getty Images
Forrás: instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: