Nő és férfi: 6 dolog, amiről beszélnetek kell, mielőtt rátértek a szexre

Az őszinteség és a nyílt kommunikáció az egyik legfontosabb kulcsa, hogy mindketten jól érezzétek magatokat a hálószobában.

Bár manapság a szex a filmektől kezdve a reklámokon át az életünk számos területén jelen van, mégis sokakat továbbra is kényelmetlenül érint, ha ki kell tárgyalniuk, mire vágynak a hálószobában. Ez sajnos főleg akkor okoz gátlásokat az emberekben, ha a partnerükkel próbálnak beszélni róla. Pedig a nyitott kommunikáció minden kapcsolatban fontos, és ez különösen igaz az intimitásra is: ugyanis csak akkor lehet mindkét fél számára kielégítő a szex, ha bizonyos témákról szó esik – méghozzá nagyon őszintén.

1. Egyszer volt, hol nem volt…

A múlt kitárgyalása nem tartozik a kedvenc témáink közé, pedig ez az egyik legfontosabb, ha új szexuális partner kerül a képbe. Tisztáznotok kell, hogy fennáll-e a veszélye nemi úton terjedő betegségnek: előfordult-e, hogy valamelyikőtök védekezés nélkül szexelt, és ha igen, járt-e azóta orvosnál, átesett-e a szükséges teszteken? Amíg a fentieket nem beszélitek meg nyíltan, nem tudtok felelősségteljesen dönteni arról sem, hogy összebújhattok-e óvszer használata nélkül.

2. A határok 50 árnyalata

A szerepjátékokban a határokat mindenki máshol húzza meg – tehát biztosra kell mennetek abban, hogy mindkettőtök számára komfortos a helyzet. Persze nincs szükség arra, hogy A szürke ötven árnyalata szereplőihez hasonlóan ti is szerződésbe foglaljátok a vágyaitokat és a korlátaitokat, már az is sokat segít, ha őszintén kommunikáltok róluk. Ha pedig kísérletezni szeretnétek, állapodjatok meg egy biztonsági szóban.

3. Jöhet a kívánságlista!

Akármilyen nagy az összhang közted a partnereddel, irreális lenne azt várni, hogy segítség nélkül kitalálja (na, meg valóra is váltsa) az összes szexuális fantáziádat – úgyhogy ideje ezt is felvenned a témalistádra! A legbelsőbb vágyak kitárgyalása sokak számára nagyon stresszes szituáció: ha te is közéjük tartozol, próbáld feloldani a helyzetet egy szexi játékban, vagy kérd meg a partneredet, hogy ossza meg veled a vágyait először ő, utána te is könnyebben bevallod a sajátjaidat. Ha pedig már mindketten túlestetek a vallomáson, azt is ki kell találnotok, hogyan tudnátok mindkettőtök igényeit kielégíteni úgy, hogy a másik is élvezze.

4. A Nagy Ó

Bár a tévében és a mozivásznakon hajlamosak azt sugallni a nézőknek, hogy a nők gond nélkül – és minden alkalommal – eljutnak a csúcsra az együttlétek alatt, azonban a valóságban ez távol áll az igazságtól. Ezért is fontos, hogy megnyílj a párodnak azzal kapcsolatban, hogy mit szeretsz, vagy melyik szexpózban élsz meg a legkönnyebben orgazmust.

5. A félreértések elkerülése végett…

Szinte borítékolható, hogy nincs olyan páros, akik mindenben hasonlítanak – főleg szexuális téren, éppen ezért, ha nem kommunikáltok erről, az rövid idő alatt hatalmas veszekedésekhez vezethet. Ha például az egyikőtöknek a testi érintés a szeretetnyelve, akkor félreértés lehet abból, amikor a másiknak éppen nincs hangulata a szexhez. És persze az is megtörténhet, hogy a partnered – aki inkább érzelmi szinten éli meg a kötődést – értéktelennek tartja magát, amikor közelítesz hozzá, pedig ő csak szeretné kibeszélni a napját. Beszéljetek arról is, hogy milyen gyakorisággal vágytok az összebújásra, és arról is, hogyan tudjátok sértődés nélkül jelezni egymásnak, ha éppen nincs hozzá kedvetek.

6. A biztonság közös érdek

Gyakran előfordul az, hogy a védekezés felelősségét a teherbeesés kockázata miatt inkább a nőkre hárítják a férfiak – pedig ezért mindketten feleltek. Át kell gondolnotok, hogy szeretnétek-e gyereket a következő pár évben, hiszen ha igen, akkor rövidtávú(bb) megoldásra van szükségetek, de az is lényeges, hogy nyitott kapcsolatban éltek-e. Ezek a tények komolyan befolyásolják azt, hogyan védekezzetek mindkettőtök egészségének érdekében.

Forrás: The Everygirl
Nyitókép: franckreporter/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: