Kutatások szerint ezt keresik a nők a férfiakban

Bár mindannyian máshogyan képzeljük el a tökéletes társat és kapcsolatot, azért akad egy olyan pont, amit a nők többsége felír a képzeletbeli elvárás-listájának tetejére a pasikkal szemben.

Ahogyan nincs két egyforma ember, éppen úgy a párkapcsolatok is egytől egyig különböznek egymástól. A számodra tökéletes partner nagy valószínűséggel nem lenne ideális társ a legjobb barátnőd számára, hiszen mindannyian másra vágyunk a szerelemben. Az igazi megtalálását azonban egyáltalán nem könnyítik meg azok az évek óta köztudatban élő „listák”, melyek hosszasan sorolják, mik azok a dolgok, amiket a férfiak és a nők egymásban kereshetnek. És hiába tudjuk, hogy ezeknek a végtelennek tűnő elvárásoknak lehetetlen egyszerre megfelelni, mégis képesek arra, hogy megkérdőjelezzük önmagunkat és azt, hogy ránk talál-e egyáltalán valaha az a bizonyos szerelem.

Mi kell a nőnek?

Pedig a Science Advancesben publikált tanulmány szerint a szerelmünk megtalálása egyáltalán nem olyan bonyolult, mint hinnénk. A kutatás eredményei bebizonyították, hogy a nők valójában mind ugyanazt az egy dolgot tartják kiemelkedően fontosnak a párválasztáskor – ez az, amiben nem szívesen kötnének kompromisszumot. A szakértők az elemzéshez online randioldalak adatait használták fel, amelyekből megállapították, hogy a nők a magas végzettséget emelik ki a férfiak legvonzóbb tulajdonságaként. Sokkal több üzenetet kaptak azok a pasik, akiknek átlagon felüli a képzettsége, ráadásul ők főként olyan nőkkel léptek kapcsolatba, akik maguk is kiemelkedően vonzónak számítottak a pasik szemében.

Lánykérés diplomával

Az eredmény egyébként már csak azért sem számít meglepőnek, mert a The New York Times egyik cikke szerint drasztikusan elkezdett csökkenni a házasságkötések száma azon férfiak körében, akiknek nincs egyetemi diplomája. A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező pasik a korlátozottabb munkaerő-piaci kilátásaik miatt vagy nem akarnak megnősülni, vagy pedig nehezen találnak olyat, aki hozzájuk menne. Ugyanis, amint a nők elvégeznek egy magasabb képzést, olyan társat szeretnének találni, aki hozzájuk hasonló oktatásban részesült és stabilabb a pénzügyi helyzete.

Nem csak az egyetemet végzetteké a világ

Azt azonban ki kell hangsúlyoznunk, hogy nem a diploma megléte az egyetlen, amivel egy férfi felkeltheti egy nő figyelmét. Számos olyan szubjektív tulajdonság akad, melyet fontosnak tartanak egy pasiban: Ezen a listán a kedvesség, az intelligencia (Ami nem egyenlő a végzettséggel!), a nagylelkűség és a magabiztosság szerepel az élen.

Forrás: Best Life
Nyitókép: Ivanko_Brnjakovic/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: