„No make up”-mozgalom – Te elég bátor vagy ahhoz, hogy ne sminkeld magad?

Egyre több nő választja a természetes külsőt

Míg sokan egy tapodtat sem mozdulnak a tökéletes reggeli make-up nélkül, addig mások a természetes külsőt hirdetik. Hallottál már a „no make up”-mozgalomról?

Az utóbbi években egyre több híresség állt a „no make up”-mozgalom mellé. Gondolj csak például Alicia Keys-re, aki még a tavalyi Grammy-gála vörös szőnyegére is smink nélkül lépett ki. Vagy a csodás szupermodellre, Gisele Bündchenre, aki korábban az olasz Vogue címlapján mutatta meg természetes arcát. A letisztult külső persze éppen ezért egyre fontosabb mindenki számára a tökéletesen megkomponált sminkek helyett.

De miről is szól pontosan a „no make up”-mozgalom?

Ez a kezdeményezés nem azt hirdeti, hogy ne foglalkozz a bőrápolással vagy a kinézeteddel. Követői szerint viszont nagyon fontos, hogy fogadd el magad úgy, ahogy vagy, ezentúl pedig ne a smink és a különböző aktuális beauty trendek határozzanak meg. Ha szombat este úgy érzed éppen jól magad, hogy felkened azt a bizonyos vörös rúzst, és felteszel pár műszempillát, vállald be! De ha inkább csupasz, természetes arcbőrrel indulnál neki az esti szórakozásnak, azzal sincs semmi baj. Sőt! Esszenciális, hogy jól érezd magad a bőrödben, és fogadd el a külsődet illető tökéletlenségeket is!

Ne dőlj be az influenszereknek!

Az Instagram sztárjai és beauty harcosai tökéletes testeket, gyönyörű arcokat mutogatnak, ám ez a valóságban korántsem így van. Persze, mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobb formáját hozza, de nem árt vigyázni, nehogy elveszítsük a realitásunkat a közösségi médiában szerzett hamis benyomások miatt.

A „smink nélküli”-mozgalom a feminizmussal is összefüggésbe hozható, ugyanis a következőképpen értelmezik a szituációt: vajon miért jó az a nőknek, ha reggelente több órát töltenek a tükör előtt csak azért, hogy megfeleljenek a többség elvárásainak?

https://www.instagram.com/p/Bb5ghaAltey/

Az irányzat első híres képviselője a korábban már említett énekesnő, Alicia Keys volt, aki természetes arccal szerepelt több nagy fellépésén is. Nyilatkozatai alapján ő így is szépnek, erősnek és szabadnak érzi magát, így nincs szüksége sminkre. Ugyanakkor szerinte mindenki azt tehet magával, amit csak akar, nem néz rossz szemmel azokra sem, akik szívesen sminkelik magukat.

Nemcsak a hírességek körében terjedt el a „smink nélküliség”, természetesen jó pár influenszer is követi a kezdeményezést:

https://www.instagram.com/p/Bp2nB8PAK2U/

Sophia Gray például sok képet posztol a valódi, natúr arcbőréről. Fontosnak tartja, hogy ne csak a tökéletes, photoshoppolt, szuper képeit lássák követői, hanem azt is, hogy valójában közel sem tökéletes a bőre.

Bármelyik irányzatot is választod a sminkelés terén, talán az a legfontosabb, hogy ne a társadalmi elvárások alapján dönts, hanem azt tedd, ami igazán boldoggá tesz, és amitől szépnek érzed magad!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: