Nyár közepe van, és?! Én most akarom eltüntetni a narancsbőrt

Era narancsbőr elleni kihívásba kezd

Augusztus közepén nyaralni megyek, jó lenne edzeni és diétázni előtte - futott át az agyamon. Sajnos ez minden évben az utolsó pillanatban jut az eszembe, de szerintem azzal sincs semmi baj, ha valaki csak akkor kap észbe! Jöhet a 30 napos kihívás!

Era, a narancsbőrkérdés tavasz végén vagy nyár elején aktuális. Mindjárt vége van a nyárnak” – legyintett a barátnőm, amikor előhozakodtam a tervemmel. Nem tudom, hogy ti vagytok vele, de nálam a zavaró gödröcskék nem időszakos problémaként vannak jelen, engem a cellulit egész évben nyomaszt. Annyira nem, hogy (rögtön) futópadra lépjek vagy fejvesztve kutakodni kezdjek a leghatékonyabb edzésformák után, viszont a nyaralás közeledtével egyre sürgetőbb, hogy valamit tényleg tegyek ellene. Szóval, nekem ne mondja senki, hogy lekéstem a nagy nyári cellulitirtásról! Persze, az idei szezonban még nem fogom lepipálni xy alakját, de ha úgy nézzük, én már most megkezdem a felkészülésem a következő évi bikiniszezonra.

Nem fogyni akarok, csak formálni az alakom

A nyári, narancsbőr elleni kihívásom ne úgy képzeld el, mint a Nagy fogyás című sorozat egyik teljesíthetetlennek tűnő célkitűzését! 175 centi vagyok, körülbelül 67 kiló és maximum csak 1-2 kilót szeretnék leadni. Feszesebb, tónusosabb combokra és fenékre vágyom, a súlyom pedig jó eséllyel gyarapodni fog, ha elkezdem építeni az izomzatom. Nem érdekel, hogy mit mutat a mérleg, csak az foglalkoztat, hogy mit látok a tükörben. Mérsékelt elégedetlenségem pedig most csinosabb formákra cserélném.

6 perces cellulitgyilkos edzés egy hónapon át

Mikor megszületett az elhatározásom, két dologban voltam biztos: nem fogok irreális elvárásokat támasztani magammal szemben, és az edzésnek a lehető legkevésbé hagyományos módját választom, hogy fenntartsam a könnyen lankadó érdeklődésem. Az egyik kollégámnak már volt dolga korábban edzős applikációkkal, ezen felbuzdulva én is utánanéztem, milyen alkalmazásokat találok kimondottan a narancsbőr kezelésére. Meglepetésemre rengeteg opció közül választhattam, végül a 6 Minute Cellulite Buster mellett döntöttem. Napi 6 perc edzés a hülyének is megéri, ha tényleg használ! – gondoltam. Azt írják, 3-4 hét alatt már látható eredményeket érhetünk el, így egy egy hónapos kihívás elé állítom magam, és az augusztus közepére tervezett utamig minden nap végigcsinálom az előírt gyakorlatsort.

Ezt tudja az applikáció

A design letisztult, igényes, a felület könnyen kezelhető és logikus, minimális angoltudást igényel. Egy rövid bevezető után kezdhetjük is a HIIT edzést, vagyis a magas intenzitású intervallum tréninget. Összesen 15, fitneszszakértők által ajánlott gyakorlattal dolgozik az alkalmazás, ezek közül edzésenként 5-öt kell teljesítenünk, ilyen például a lábemelés, a szamárrúgás, a guggolás vagy a híd. Mindig más sorrendben kapjuk az 1 perces gyakorlatokat, amiket teljes erőbedobással kell végeznünk, közöttük pedig 10 másodperc szünet következik. Az edzés közben biztató női hang egyelőre szimpatikus, de idővel valószínűleg megunom majd, hogy folyton diktál.

A legjobb az egészben, hogy a készítők nem árulnak zsákbamacskát. Elmondják, hogy a sport az egyetlen módja a narancsbőr mérséklésének, de azt is kihangsúlyozzák, hogy egy 6 perces edzés nem váltja meg a világunkat. Segít ráhangolódni magára a sportra és megismerteti velünk a problémánk szempontjából előnyös gyakorlatokat – én azt mondom, ez egy remek kezdet. Az edzés viszont önmagában nem elég, felhívják a figyelmünket a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a tiszta étkezés és a fehérje fogyasztásának fontosságára is, illetve további hasznos tanácsokkal is ellátnak. Ahhoz, hogy minél eredményesebb legyen a cellulitgyilkos kihívásom, napi két liter vizet mindenképp megiszom majd, és igyekszem kerülni a cukrokat és a telített zsírsavakat.

Egy hónap múlva jelentkezek egy részletes beszámolóval, addig is drukkolj!

Nyitókép: MRProduction

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: