Nyilvánosságra kerültek Meghan Markle és Harry SMS-ei, amiket Thomas Markle-nek küldtek

A házaspár bizonyítékként nyújtotta be az üzeneteket a Mail on Sunday brit lappal folytatott perükhöz.

Harry és Meghan Markle március végén elbúcsúztak a királyi családban betöltött hivatalos pozíciójuktól, és Kanadából Los Angelesbe költöztek, hogy új életet kezdhessenek – távol a brit bulvársajtótól. A házaspár kapcsolata az elmúlt évben ugyanis annyira megromlott az angol lapokkal, hogy tavaly ősszel be is perelték a Mail on Sunday című lapot, amiért nyilvánosságra hoztak részleteket egy levélből, amit Meghan írt az édesapjának, Thomas Markle-nek, 2018-ban három hónappal az esküvőjük után.

Harry az ügy kirobbanásakor azt nyilatkozta, nem hagyja, hogy édesanyja után még egy szerettének életét tönkretegye a média. Meghanék a napokban azt is bejelentették, hogy megszakítanak minden együttműködést, a Daily Mail, a Daily Mirror, a Daily Express és a The Sun szerkesztőségével – közben újabb részletek derültek ki a perről, amit a Mail on Sunday-jel folytatnak. A lap azt állítja, hogy Thomas azután adta ki a sajtónak a kérdéses levelet, miután Meghan barátai beszéltek ennek létezéséről a People-nak. Harry feleségének legújabb nyilatkozatában viszont az áll, hogy nem engedélyezte az ismerőseinek, hogy interjút adjanak, azonban még ha meg is tette volna, akkor sem hagyta volna, hogy megemlítsék a levelet és a tartalmát.

Az új jogi dokumentumokban pedig szerepelnek olyan SMS-ek is, amelyeket ő és férje küldtek Thomasnak. A férfi pár nappal lánya esküvője előtt, 2018. május 3-án kórházba került akut mellkasi fájdalommal, és a benyújtott papírok szerint Meghan hiába próbálta elérni őt. „Hívtalak, és írtam neked, de semmire sem reagáltál, remélem jól vagy” – áll Meghan üzenetében. Válasz helyett (vagy éppen válaszként?) apja május 6-án a lesifotósok kameráinak pózolt (pénzért). A nyilatkozatban az áll, hogy Meghan próbált diszkréten gondoskodni az édesapja ellátásáról, anélkül, hogy a sajtó betámadhassa őket, és meg akarta védeni a fokozott médiaérdeklődéstől és zaklatástól.

Május 14-én Thomas bejelentette, hogy egészségi állapota miatt nem tud részt venni lánya esküvőjén, és a dokumentumok alapján ekkor Harry is folyamatosan próbálta elérni őt. „Tom, Harry vagyok és azonnal hívni foglak. Kérlek vedd fel, köszönöm.” / „Tom, megint Harry vagyok. Tényleg fontos lenne, hogy beszéljünk. Nem kell bocsánatot kérned, megértjük a körülményeket, de ha nyilvánosság elé állsz, még rosszabb lesz a helyzet. Ha szereted Meget és helyre akarod hozni a helyzetet, kérlek hívj fel, van két másik opció is, amiben nem szerepel az, hogy beszélsz a médiával, aki ezt az egész szituációt kreálta. Ezért kérlek, hívj fel, hogy elmagyarázhassam. Meg és én nem vagyunk mérgesek, csak beszélni szeretnénk veled. Köszönöm.” / „Oh és ha bármiről is beszélsz a sajtóval, VISSZA FOG ÜTNI, higgy nekem Tom. Csak mi tudunk neked segíteni, ahogyan próbálunk is az első naptól fogva.”

Az új jogi papírokban továbbá az is szerepel, hogy amikor Thomas szívrohamot kapott, Meghan volt az első, aki megtudta, és válaszolt is az SMS-ére május 15-én. „Egész hétvégén próbáltalak elérni, de nem reagálsz egyetlen hívásra és üzenetre sem. Nagyon aggódunk az egészséged és a biztonságod miatt és minden lépést megtettünk, hogy megvédjünk, de nem tudom, mi mást csinálhatnánk, ha nem válaszolsz… Szükséged van segítségre? Küldjük oda újra a security csapatot? Nagyon sajnálom, hogy kórházban vagy, de kérlek, beszélj velünk… Melyik kórházban vagy?” Meghan és Harry a bizonyítékok alapján biztonságiakat küldtek Thomashoz, hogy ott legyenek helyben, ha szüksége lenne rájuk.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a per vége…

Forrás: People
Nyitókép: WPA Pool/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: