„Ő nem a néhai férjem. Ő a férjem” – David Bowie özvegye sosem fog újra házasodni

A zeneipar ikonikus alakja, egy kedves, melegszívű férfi, aki rajongással szerette a feleségét és a közös lányukat. Öt évvel a rocksztár halála után Iman, Bowie felesége arról mesélt, hogy epikus románcuk tovább él.

Egy közös barátjuk által szervezett vakrandin találkoztak Los Angelesben. Bowie a rock and roll született tehetsége volt és olyan slágerek megalkotója, mint a Ziggy Stardust és a Space Oddity. Iman pedig egy szomáliai szupermodell, aki öt nyelven beszélt, és akinek szépsége és intelligenciája elvarázsolta az egész divatvilágot. David azt mondta, szerelem volt első látásra” – mesélte a 66 éves Iman a People magazinnak. „Eltartott néhány hónapig, mire felfogtam.

Love Memoir

Firenzében kötöttek házasságot 1992. június 6-án. A káprázatos pár a boldogságot New Yorkban találta meg, ahol a zenész a kedvenc könyvesboltjában „bújhatott el” a kíváncsi tekintetek elől, és átlagos szülőként sétálhatott haza kislányukkal, Alexandriával az iskolából. „Én az igazi embert, David Jones-t ismertem, nem a rocksztárt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Bowie (@davidbowie) által megosztott bejegyzés

Kettejük szerelmi története mindig is nagyon privát volt. Azonban most, 5 évvel az énekes halála után Iman megalkotta első parfümjét Love Memoir néven, ami epikus románcuknak állít emléket. Az ötlet a hegyvidéki házukban született, ahol Bowie halála után az ott töltött idő az első években nagyon fájdalmas volt. „Mindig végtelen szomorúság töltött el, és rohantam vissza a nagyvárosba” – emlékszik vissza az egykori szupermodell. Végül ugyanott, a vidéki házban a pandémia és a bezártság közepette csendes megnyugvásra lelt hajdani férje festményei, könyvei és parfümje között. Az illat felidézte Toszkánát és az esküvőjük emlékét. A végeredmény – a nő saját bevallása szerint – az örök szerelem emlékműve.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Bowie (@davidbowie) által megosztott bejegyzés

Filmbe illő történet

A szerelmi történet 1990-ben kezdődött, amikor Iman egy rövid időre Los Angeles-be költözött. „Nem tartozik a kedvenc helyeim közé. Annyira hatalmas, de most már úgy gondolom, hogy a sors keze vezetett oda. Az volt a végzetem, hogy ott találkozzak David-del.” Az első randevújuk után a modell Párizsba utazott egy munka miatt. Amikor megérkezett a szállodai szobájába, tele volt virágokkal. Visszatérve Los Angeles-be a férfi a reptéren várta. „Így kezdődött.” Hihetetlen kémia jellemezte a kapcsolatukat és kölcsönösen kiegészítették egymást. „Vannak napok, amik nehezebbek, mint mások. Néha emlékeztetnem kell magam arra, hogy volt 26 évem vele. Ez ad nekem támaszt.” Szerelmük az emlékeken keresztül él tovább. Amikor közös lányuk, aki most 21 éves, megkérdezte édesanyjától, hogy férjhez fog-e menni újra, Iman így reagált: „Nem, nem fogok. Még mindig házasnak érzem magam. Valaki néhány évvel ezelőtt úgy emlegette Davidet, mint a néhai férjemet, én pedig azt mondtam neki: Nem, ő nem a néhai férjem. Ő a férjem.”

Forrás: people.com
Nyitókép: Evan Agostini Staff/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: