Öltöztesd díszbe az otthonod „csinád magad“ halloweeni dekorációkkal

A Halloween nemcsak a rémisztő jelmezekről szól, kreativitásunkat otthonunk díszítésében is kamatoztathatjuk. Ha pedig elfelejtettük beszerezni a kellékeket, hoztunk pár DIY-ötletet, amit még az utolsó pillanatokban is összedobhatunk.

Amerikában külön hagyománya van az ünnepnek, de szerencsére mi is egyre több mozzanatát vesszük át, és a rémisztő maskarák után elkezdtük otthonainkat is tengerentúli példára díszíteni. Halloweeni kellékeket szinte már bárhol beszerezhetünk, még a heti nagybevásárlásunk alkalmával is van rá módunk. Viszont résen kell lennünk, hiszen ha ezt nem tettük meg az elmúlt hetekben, most már maximum a karácsonyi díszek között kereshetünk valami narancssárgát vagy feketét. De aggodalomra semmi ok, most összegyűjtöttünk pár olyan dekort, amihez elég lesz a közeli papír- és barkácsboltba beugranunk.

Lebegő gyertyák mindenhol!

A Harry Potter kultusz nem csillapodik, sőt az évek során mit sem vesztett népszerűségéből. Halloween éjszakáján pedig sokan öltözünk kedvenc szereplőnknek, tartunk mozimaratont vagy a film díszletét leutánozva dekorálunk. Az idei év nagy slágere mindenkinél a lebegő gyertya, amit egy rövid keresést követően pillanatok alatt meg is rendelhetünk, de egy kis kézügyességgel akár magunk is elkészíthetjük. Papírtörlő-guriga, ragasztópisztoly és LED-es mécses, aztán máris kész a varázslat.

Így készítsd: A papírtörlő gurigájára ragasztópisztollyal készítsünk “viaszfolyást”, miután kihűlt, fessük fehérre. A guriga alját fedjük le kartonnal, a tetejét pedig próbáljuk meg úgy meggyűrni, hogy a gyertyalángnak használt LED mécses ne essen bele. Miután elkészült a gyertyánk, fűzzünk át rajta egy damilt, amivel a láthatatlanság illúzióját keltve tudjuk majd a plafonhoz rögzíteni.

Hullajó Halloween!

Halloween-kor akár saját hullát is helyezhetünk a kertbe, mégse fogja senki ránk küldeni a rendőröket, hiszen hiába lesz élethű a mű, ez akkor is csak dekoráció. Ráadásul minden van hozzá otthon, amire szükségünk lehet.

Így készítsd: A legfontosabb, amire itt szükségünk van, az a szelektív hulladéktároló, pontosabban annak tartalma, ugyanis a kidobott flakonokat fogjuk holttestként újrahasznosítani. A PET-palackokat és társait rendezzük el egy fekete színű szemeteszsákon – ha kisebbet használunk, többön – úgy, hogy az hasonlítson egy emberi testre. Ha akarjuk, összeköthetjük vagy összeragaszthatjuk őket, de igazából erre nincs kifejezetten szükség. A palackok alatt lévő zsákkal takarjuk be azokat és ragasztószalaggal rögzítsük őket, majd ha ez kész, még egyszer tekerjük rajta körbe a szalagot.

Üvegbe zárt rémségek!

A boszorkányoknak egész furcsa kamrájuk van, hiszen a kígyószemtől kezdve bármit felhasználnak bájitalaik alapanyagául. Halloweenkor pedig mi magunk is helyezhetünk ki pár, a boszorkánykonyhára emlékeztető alapanyagot. Ehhez csak befőttesüvegekre, ételfestékre és műanyag pókokra, rovarokra van szükségünk.

Így készítsd: A befőttesüvegeket töltsük meg vízzel és tetszés szerint adjunk hozzá ételfestéket, a drámaibb hatás kedvéért némi csillámporral is felturbózhatjuk az elixírt. Ebbe pedig egyszerűen belehelyezzük a számunkra tetsző rémségeket. Azon viszont ne csodálkozzunk majd, ha ezek után valaki félve nyúl hozzájuk.

Szellemes Halloween

Nincs is talán jellemzőbb motívum Halloweenkor a szellemeknél, hiszen ahogy már korábban megírtuk, az ünnep lényege is holt lelkekben gyökerezik. Egyértelmű, hogy ilyenkor otthonunk díszítéséhez is segítségül hívjuk őket, ezt az egyszerű dekorációt pedig pár perc alatt el is készíthetjük. Nincs is hozzá szükségünk másra, mint néhány méter drótra, egy labdára vagy hungarocell-gömbre, pár sor karácsonyi fényfüzérre és egy lepedőre.

Így készítsd: A drótból először hajlíts legalább három különböző átmérőjű kört, amiket függőlegesen, körülbelül 10-15 centiméter távolságban egymástól drótozz össze. Ha a szellemünk fejéhez hungarocell-gömböt használunk, akkor elég csak beleszúrni a vázba, viszont ha labdával dolgozunk, készítsünk annak is egy “tartót” a drótból. Ezt követően a vázat tekerjük be a fényfüzérrel, majd takarjuk le a lepedővel. Kartonpapírból vágjunk neki szemeket, és máris kész az otthon új éke.

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Legnépszerűbb cikkek: