Jól jönne egy kis önbizalomtuning? Ez a jógapóz a neked való

Gyakorold a „békés harcos" tartást

Azt mindannyian tudjuk, hogy a jóga több, mint egy egyszerű sport, hiszen a mentális egészségünket ugyanúgy karbantartja, mint a testünket. De gondoltad volna, hogy van olyan póz, ami nemcsak izmossá, de magabiztossá is tesz?

Több harcos póz is létezik, de most kezdjük az elsővel. A harcos 1-es tartás gyakori eleme a napüdvözletnek, leginkább a csípődet és a combhajlító izmodat dolgoztatod meg vele. Sokan az egyik legfontosabb jógagyakorlatnak tartják.

Így végezd:

  1. Állj a jógamatracod egyik végére, csípőszéles terpeszben. A jobb lábaddal lépj előre, hajlítsd be, a hátsót nyújtsd ki. Húzd ki a hátad, vegyél fel egy kényelmes, egyenes tartást. A karjaidat nyújtsd fel és a tenyereidet érintsd össze. Emeld ki a mellkasodat.
  2. 8-10 mély lélegzetvétel erejéig tartsd ki a pózt, majd lassan lépj vissza a kezdő pozícióba. Végezd el a gyakorlatot a másik irányba is, tartsd ki 8-10 levegővételig.

Ahogy a fenti videón látod, a pózt egy másik alapállásból is indíthatod: állj széles terpeszbe és fordulj a bal oldaladra. Ezután vedd fel a harcos 1-es pózt, majd tartsd ki több mély levegővétel erejéig. Helyezkedj vissza a kezdő helyzetedbe és ismételd meg a gyakorlatot a jobb oldalra is.

Milyen előnyei vannak a harcos 1-es póznak?

Ha vállproblémákkal küzdesz, akkor ne zárd össze a tenyereidet, csak fordítsd azokat egymás felé. Ha profi vagy, nehezítsd a pózt: a hátsó lábad sarkát emeld el a talajtól!

Nyitókép: Anatoliy Karlyuk/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: