Lady Gaga több mint 100 sztárral fogott össze: ilyen volt a ‚‚One World: Together at Home’’

A zeneipar legnívósabb neveit sorakoztatta fel a szombat este megrendezett jótékonysági esemény - a One World: Together At Home történelmi jelentőségű kezdeményezésnek bizonyult.

Szombat este egyedülálló élményben lehetett része azoknak, akik élőben követték a One World: Together At Home eseményét. A különleges projekt Lady Gaga, az Egészségügyi Világszervezet és a Global Citizen közös szervezésének köszönhetően valósult meg és a ‚‚koncertsorozat’’ elképesztő eredménnyel zárt. Több mint 127 millió dollár (41,5 milliárd forint) gyűlt össze, a teljes összeggel a koronavírus-járvány elleni harcot támogatják. A végeredmény valóban történelmi jelentőségű: a zenészek között a Live Aid óta nem volt példa ekkora összefogásra. 

A műsort magyar idő szerint szombat este rendezték meg és a YouTube-on bárki élőben követhette, ahogy a legnagyobb előadók saját otthonukból bejelentkeztek és énekeltek el egy-egy dalt. ‚‚Hatalmas megtiszteltetés, hogy a WHO és a Global Citizens társaságában én is részese lehetek a vírus elleni küzdelemnek, és adományt gyűjthetek a COVID-19 Solidarity Response Fund nevű alapnak’’ – nyitotta meg a műsort Lady Gaga. Ez az alap többek között azt segíti elő, hogy védőfelszerelést biztosítsanak az egészségügyi dolgozók számára, valamint felgyorsítsák a lehetséges oltóanyagok és gyógymódok kutatását, fejlesztését. 

A kétórás megakoncertet 3 népszerű amerikai műsorvezető, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és Stephen Colbert vezényelte le. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden korosztály és a különböző műfajok kedvelői is megtalálhatták kedvenceiket –  a több mint száz fellépő között a múlt legnagyobb rocklegendái, popdívák és a legnépszerűbb kortárs zenészek is feltűntek. Elton John, a The Rolling Stones, Celine Dion, Lizzo, Billie Eilish, sőt még Andrea Bocelli is készült egy-egy produkcióval. Emellett más világsztárok és hétköznapi emberek is beköszöntek, hogy szavaikkal az egészségügyi dolgozókat és minket is biztassanak – például Beyoncé, David és Victoria Beckham, illetve Amy Poehler is támogatta az eseményt. Természetesen a fellépéseket semmi sem körözhette le – nézzük, melyek voltak a személyes kedvenceink:

Lady Gaga – Smile

Az estét az egyik szervező, Lady Gaga nyitotta meg, aki egy rövid monológ után Charlie Chaplin klasszikusát, a Smile című dalt adta elő. A mi arcunkra sikerült hatalmas mosolyt csalnia.

The Rolling Stones – You Can’t Always Get What You Want

A One World: Together At Home kedvéért egy estére újra összeállt a The Rolling Stones. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Woods és Charlie Watts saját otthonából jelentkezett be, így adták elő az 1968-ban megjelent slágerüket, a You Can’t Always Get What You Want-ot.

Lizzo – A Change Is Gonna Come

Korunk egyik népszerű énekesét, Lizzót egyszerűen lehetetlen nem imádni. A 31 éves előadó Sam Cooke egy klasszikusát dolgozta fel, hangjával újra elbűvölt minket.

Celine Dion, Andrea Bocelli, Lady Gaga, Lang Lang, John Legend – The Prayer

Celine Dion és Andrea Bocelli duettje először 1998-ban varázsolt el minket, a két énekes ezúttal Lady Gaga, John Legend és a világhírű zongorista, Lang Lang társaságában adta elő a The Prayer című dalt. A végeredmény egyszerűen lélegzetelállító.

Hozier – Take Me To Church

Karakteres hang, erőteljes üzenet és egy kis zongorakíséret – az ír énekes újra bebizonyította, hogy zseniális előadó, illetve azt is, hogy legismertebb dalával még 7 év után is lehetetlen betelni. Hidegrázós előadás!

John Legend, Sam Smith – Stand By Me

John Legend és Sam Smith egy duettel lepte meg a nézőket – a 60-as évek egyik himnuszát, a Stand By Me-t énekelték el közösen. Nem tudunk szó nélkül elmenni a John Legend mögött sorakozó díjak mellett – a kisebb-nagyobb elismerések mellett négy Grammy is feltűnik a polcán. Teljesen jogosan.

Taylor Swift – Soon You’ll Get Better

Az amerikai szupersztár Soon You’ll Get Better (=hamarosan jobban leszel) című dala tavaly debütált, de akkor még senki sem gondolta, hogy néhány hónap múlva mennyire aktuális lesz az üzenete.

Billie Eilish, Finneas – Sunny

A fiatal énekesnő testvérével közösen állt a kamera elé – a 60-as évekbe repítettek minket vissza Bobby Hebb: Sunny című számával.

Nyitókép: YouTube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: