Online randiból életre szóló szerelem – Lehetséges?

Vajon mennyi az esély a hosszú távú kapcsolatra?

Napjainkban az emberek 30 százaléka ismerkedik online társkeresőkön, ami Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint a jövőben még tovább fog emelkedni. Mire számíthatsz, ha randiappon keresed az igazit, és mire érdemes figyelned? Olvass tovább!

Életünk nagy részét ma már az interneten éljük. Itt vásárolunk, itt kommunikálunk a munkatársainkkal és itt keresünk megoldást a felmerülő problémáinkra. Az ismerkedésről mégis a mai napig úgy tartjuk, személyesen a legjobb, ezért sokszor arra várunk, hogy bemutasson egy barátnőnk valamelyik barátjának vagy az új munkahelyen szembejöjjön velünk az igazi. Pedig 2019-ben már igenis érdemes nyitni az új módszerek felé: adj esélyt te is a randiappoknak!

Alkalmazások mint unaloműzők

„A telefonos applikációk megjelenése mára teljesen átformálta az online társkeresést. Sokat rontott a dolog hitelességén, hogy kevésbé nyomon követhető, és összességében is kevesebb felelősségvállalással jár, mint egy fizetett,regisztrációt igénylő oldal” – mondta a WooHoo.hu-nak dr. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem megbízásából, a Real Me nevű, magyar fejlesztésű társkereső oldal segítségével egy 1000 fős online kutatás keretében vizsgálta: mi az, ami az embereket a leginkább zavarja az ilyen ismerkedések során.

Online ismerkedés során is rád találhat a szerelem

„Azt látjuk, hogy a húzogatós és helymeghatározás alapján működő randialkalmazást használók egyharmada nem azért regisztrált, hogy találkozzon másokkal. Inkább a magánytól szeretnének megszabadulni az írogatással, vagy potyaszállást szeretnének szerezni utazáskor” – mondta Hevesi, majd hozzátette, a háttérben megbújó motivációk listáján az önértékelés megerősítése is előkelő helyen szerepel, ahol akár függőséget is okozhat a match-hajhászás.

Kérdezd ezt: „Mit jelent neked a … ?”
Nem lehet konkrét témát találni, amivel előre kiszűrhetőek lennének a komolytalan jelentkezők, viszont érdemes rákérdezni az érzelmekre! Tegyél fel pár kérdést, amely során a másik elárulhatja, mit jelent számára a szeretet vagy a szexualitás, mert ebből sok mindenre lehet következtetni.

Tanulj meg bízni!

Érdekes adat, hogy bár a kutatás során a regisztrálók 80-90 százaléka vallotta, hogy nem hazudna az ismerkedés során, a megkérdezettek nagyjából fele mégsem tudna kezdetben megbízni a partnerében.

A telefonos applikációk akkor a legjobbak, ha könnyed, egyéjszakás kalandot keresel!

„Úgy érzem, a legfontosabb feladat a bizalom növelése, mivel az ismerkedések 30 százaléka származik online forrásból, ami a jövőben csak emelkedni fog. Ezért közelebb kell hozni az emberekhez a hiteles, valódi társkereső oldalakat” – jegyezte meg a szakember, aki szerint lényeges megkülönböztetni az egyéjszakás appokat a pártaláló felületektől.

„Be kell látnunk, hogy vannak a direkt, gyors fizikai együttlétekre szakosodott telefonos megoldások, amiket a helyükön kell kezelni. Persze, nem kizárt, hogy az ember itt is hosszú távú kapcsolatra lel, de szem előtt kell tartani, hogy egyik ilyen alkalmazásnak sem ez a fő profilja” – fogalmazott a szakértő.

Gyakorlatias tanácsok Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológustól:
  • retusálástól mentes, friss képet tölts fel, máskülönben már az elején elidegeníted a másikat
  • társat társkeresőről, egyéjszakás kalandot randiappról válassz
  • ne kezdj el másokra licitálni, sose add ki fiatalabbnak vagy tehetősebbnek magad annál, mint ami vagy (nőknél az életkor és a testsúly letagadása, míg férfiaknál a kapcsolati státusz és az anyagiak elferdítése a leggyakoribb)
  • vállald fel rögtön, ha gyermeked van

Okosan megszerzett szerelem

Felmerül a kérdés: mennyi az esély arra, hogy egy ilyen „bizonytalan térben” egészséges, romantikus, hosszú távú kapcsolat jöjjön létre? Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy hamarabb esel szerelembe, ha online ismerkedsz, ehhez viszont tudnod kell, hogyan és milyen céllal indulsz útnak. „Amennyiben felvállaljuk magunkat, és reális képünk van arról, milyen társat szeretnénk találni, akkor minden esély megvan rá” – oszlatta el a kételyeket a szexuálpszichológus, aki szerint az alábbi dolgokat célszerű betartani:

  1. Ne randizz éjjel-nappal, mert attól könnyen kiéghetsz, nem beszélve arról, hogy egy pár mondatos beszélgetés után még nem fogod annyira megkedvelni a másikat, hogy figyelmen kívül hagyd a hibáit.
  2. Ne várj túl sokat a személyes találkozóval, mert fennáll a veszélye, hogy egy torz, saját vágyaiddal kevert kép iránt alakítasz ki hamis érzelmeket.
Ha okosan kérdezel tőle, mielőtt találkoztok, el tudod dönteni, érdemes-e személyesen is időt tölteni vele

Hevesi szerint egyénfüggő, milyen tempóban halad az ismerkedés, de egy intenzív, napi szintű telefonbeszélgetésen is túllévő kapcsolat esetén – maximum egy hónap elteltével – találkozni kell. Azonban még ekkor is érdemes figyelni az intő jelekre:

Ha valaki túl sokáig halogatja a találkozást – például külföldi útra hivatkozva folyamatosan lemondja a randit, vagy nem akar nyilvános helyen találkozni veled, és inkább magához hív fel főzőcskézni – jobb, ha menekülőre fogod!

Amennyiben viszont eljutottál a randiig, gratulálunk! A legtöbb akadályt leküzdötted, innentől pedig már a fizikai vonzalom árulkodó jeleit érdemes kutatni, amelyekből megtudhatod, mennyire tetszel neki élőben.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: