Orosz manikűr – ismerd meg az új trendet, ha egyedi és extravagáns körmökre vágysz!

Nemcsak ápolt és esztétikus, hanem tartósabb is a hagyományos manikűrnél az orosz technika.

A körmeinket nem tudjuk rejtegetni, ezért különösen fontos, hogy mindig ápoltak legyenek, hiszen nagyon sokat elárulnak rólunk. Ráadásul, mivel az időjárás összes viszontagságának ki vannak téve, fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk róluk. Ehhez ma már többféle manikűrtechnika is elérhető, az egyik legújabb és mostanában legnagyobb trend az orosz manikűr.

Mit tud az orosz manikűr?

Az orosz manikűr tulajdonképpen egy száraz, gépi manikűr, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egész világon. A nevét természetesen onnan kapta, hogy az oroszok fejlesztették ki, és ők kezdték el először használni ezt a technikát. A hagyományos manikűrrel ellentétben ezt géppel (5-6 csiszolófejjel) végzik. Jóval aprólékosabb és precízebb módszer, mint a hagyományos manikűr, ezért, és az eszközigénye miatt sem érdemes vele otthon, magunknak kísérletezni. Az orosz manikűr végzése szigorú vizsgához kötött, hiszen a csiszológépek használata szakértelmet és gyakorlatot igényel. 


Ez a manikűr technika szárazon történik, és az összes kutikulát (a hátsó körömsáncnál a bőr) eltávolítják, a bőrhöz legközelebb polírozva. A gyémántfejes csiszológéppel minél feljebb tolják a bőrt, így pedig feljebb lehet kezdeni a lakkozást is” – mondja Héray Zsanett, mesterleveles műkörömépítő szakoktató.

Ennek a speciális technikának köszönhetően a köröm növekedése kevésbé gyorsul fel, és hosszabb ideig tökéletes marad.  Az eredmény pedig ápolt és tiszta köröm, ami ezzel a módszerrel tovább is tart. Természetesen a lenövés mértéke egyénenként változik, de az általánosságban elmondható, hogy az orosz manikűrnél a lenövés később következik be, tehát tartósabb megoldás, mint a hagyományos.


Szebb és tartósabb az orosz manikűr

Azok a szakemberek, akik már egy ideje alkalmazzák ezt a módszert, egyértelműen állítják, hogy tökéletességben és minőségben egyaránt sokkal magasabb szintet képvisel az orosz manikűr a korábbi technikákhoz képest. Egyrészt a hagyományos manikűr esetén a géllakkot, vagy egyéb műköröm alapanyagot nem lehet annyira pontosan felvinni és olyan közel húzni a körömsánchoz, mint a gépi manikűrrel előkészített körmök esetében. Másrészt a hagyományos manikűr során csak a letapadt bőr egy részét lehet eltávolítani, míg gépi manikűrrel a letapadt bőr teljes mértékben eltávolítható. „Nagyon fontos azonban, hogy megfelelően képzett szakemberre bízzuk a körmeinket, különös tekintettel akkor, ha az orosz manikűr mellet döntünk. Ugyanis könnyen túl lehet vágni a bőrt, ami akár fájdalmas, és lassan gyógyuló körömágygyulladást is okozhat” – teszi hozzá a szakember.

Nyitókép: marigo20/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: