Nyaraláskor jobban kívánod a szexet? Elmondjuk, miért… (+18)

Így segít a vakáció megfűszerezni a kapcsolatotokat

Alig várod, hogy végre félredobhasd a munkát és nekikezdj a jól megérdemelt pihenésnek? Mindegy, hogy a staycation vagy egy külföldi utazás mellett döntöttél, a nyári relaxáció nemcsak az elmédet, hanem a szexuális életedet is feldobja.

Egy külföldi, utazásszervezéssel foglalkozó cég új, kérdőíves kutatása szerint a megkérdezett nyaralók 34 százalékának javult a szexuális élete a legutóbbi vakációjuk alatt, míg 55 százalékuk nem tapasztalt változást. A fennmaradó 11 százalékot azok teszik ki, akiknél romlott az együttlétek minősége a nyaralás alatt az otthon töltött napokhoz képest. Ennek oka leggyakrabban az utazásból fakadó stressz és az ennek hatására kirobbanó viták. Ezzel szemben a stresszmentes pihenés – bármennyire nehéz is kivitelezni – valóban pozitív mederbe tereli a párkapcsolatokat, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy jól megtervezzük a nyaralásunkat és felkészülten, kipihenten (!) vágjunk neki az utazásnak. Érdemes legalább 1-1 napot szánni az utazás előtt és után a ki- és bepakolásra, a bevásárlásra, az utasbiztosítás megkötésére, a hiányzó ruhák és kiegészítők beszerzésére és persze a ráhangolódásra, lelkileg és testileg egyaránt. Ha így járunk el, minden erőnket és időnket a relaxációra és a különböző örömök megélésére fordíthatjuk. Nem utolsó sorban ilyen a szex is.

A nyugalom meghozza a kedvünket a szexhez

A vakációszex sikere valószínűleg a nyugalmi állapotban rejlik. Vágyunk arra, hogy hátrahagyva a munkát és a kötelezettségeket gondtalanul heverésszünk a tengerparton, és a legnagyobb dilemmánk az étlapról való választás legyen. Nem meglepő tehát, hogy a fent említett kutatás résztvevőinek 58 százaléka a relaxációra vágyik leginkább a nyaralás alatt. Az áhított kiegyensúlyozottság teret enged az intimitásnak is, sőt, az orgazmus elérésében is segít. Elvégre a gyönyör átélése önmagunk elengedéséről és a felszabadultságról szól, amivel sokan küzdenek a hétköznapok során, hisz a feszített tempó és a szoros időbeosztás a vágy gyilkosa.

Nyaraláskor van idő megélni a testiséget

Ha a szexről van szó, hiba lenne nem kiaknázni a nyaralás kötetlenségét! Ilyenkor nemcsak több időnk jut az együttlétekre, de el is vonatkoztathatunk a megszokott rutintól, ami keretek közé szorítja a szexualitásunkat. Ha általában akkor bújtok ágyba, miután hazaértetek a munkából, most lehetőségetek nyílik akár napközben vagy egy pihentető alvás után, reggel egymásra hangolódni. Bátran kísérletezzetek a különböző napszakokkal, ahelyett, hogy magatokra erőltetnétek az esti szex sémát” – javasolja Holly Richmond szexterapeuta. Kipróbálhattok új pózokat és izgalmas helyszíneket is, de a legfontosabb az, hogy teljesen elengedjétek magatokat. A nyaralás alatt tilos foggal körömmel ragaszkodni a megszokotthoz!

Mikor a szem állandóan kívánja

És mi az egyik legkézenfekvőbb érv amellett, hogy nyaraláskor fókuszba kerül a szex? Gondolj csak bele: tikkasztó hőség, falatnyi bikini, napozáskor kicsatolt melltartó – ki tudna ellenállni ennek a látványnak? De nemcsak a tengerparti programokra öltözködünk csinosabban, a vakáció egy olyan ünnep, amely során igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Általában a legszebb, legelőnyösebb ruháinkat válogatjuk össze, és ha túramentes, pihentető útra indulunk, a praktikusság könnyen háttérbe szorul. Ha pedig ez így alakul, a csipkés tanga és egy szexi hálóruha is nyugodtan bekerülhet a bőröndbe.

Vakációhatás egy kis erotikával megfűszerezve
A nyaralás alatt végzett meditáció még hetekkel később is elképesztő fiziológiai hatást gyakorol a szervezetünkre, ezt vakációhatásnak nevezzük. Ha szex előtt vagy után végzed a meditációs gyakorlatokat, könnyen elraktározhatod magadban az izgalmas élményeket, amiket később is előhívhatsz. Így több legyet üthetsz egy csapásra: a meditációval az elmédet is nyugtatod, valamint a szexre való ráhangolódásodat is segíted.

Nyitókép: gilaxia/E+/GettyImages 
(health.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: