Olyan döntést hoztak az Oscar-gála szervezői, amire három éve nem volt példa

Úgy tűnik, az Akadémia is rájött arra, hogy a bevált recepten nem érdemes változtatni, mert annak a nézettség láthatja a kárát. A jelek szerint azonban Pókember nemcsak az emberiséget, hanem a 94. gálát is megmenti majd.

Bár a 79. Golden Globe-gála teljes érdektelenségbe fulladt január 9-én, a legfrissebb hírek szerint az Oscar-átadó éppen idén szerezheti vissza a korábbi ragyogását és persze nézettségét. Ha a járványhelyzet nem szól közbe, akkor 2022. március 27-én 94. alkalommal is megrendezik a filmvilág legrangosabb eseményét és három év kihagyás után újra egy házigazda vezetésével fog lezajlani az este.

Ezt a pozíciót utoljára Jimmy Kimmel töltötte be, méghozzá zsinórban két évben egymás után, 2017-ben és 2018-ban. Sőt, a szervezők 2019-ben is letették a voksukat egy komikus-színész mellett, ám Kevin Hartnak végül vissza kellett lépnie a felkéréstől, amikor előkerültek régi, homofób bejegyzései a Twitter oldaláról. Az Oscar-gála azóta is házigazda nélkül rendezték meg, és az üresjáratokat a díjátadó művészek töltötték meg rövid párbeszédekkel – és persze poénokkal.

Régen minden jobb volt?

Ennek a hibrid megoldásnak azonban immár vége, hiszen Craig Erwich, a Hulu Originals és a rendezvényt sugárzó ABC Entertainment elnöke a napokban bejelentette, hogy még ebben az évben visszaáll az egykor megszokott rend. Egyrészt szeretnének visszatérni a törzshelyükre, a Dolby Színházba, mivel tavaly több helyszínről kellett lebonyolítaniuk az Oscart a pandémia miatt. De még ennél is fontosabb, hogy a gálának újra lesz házigazdája. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor nem mással akarják feltornázni a népszerűséget, mint Tom Hollanddel. A Pókember-filmek sztárja a The Hollywood Reporterben megjelent interjújában kijelentette: „Ha felkérnek, igent fogok mondani” – az Akadémia pedig ezután állítólag tényleg fel is kereste őt egyeztetés miatt… A Pókember-rajongók viszont Andrew Garfield és Tobey Maguire oldalán látnák őt szívesen az Oscaron, akik szintén életre kelthették a szuperhőst karrierjük során.

Egy biztos: az Akadémiának lesz min dolgoznia. Az érdeklődés már 2020-ban elég nagyot zuhant, ám még az akkori, 23.64 milliós nézőszámot is brutálisan alulmúlta a tavalyi év. Ekkor kizárólag 10.40 millióan voltak kíváncsiak arra, ki vihet haza egy arany szobrocskát.

Forrás: New York Post
Nyitókép: Frazer Harrison/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: