Vajon összeilletek a pároddal? Ezzel a rövid teszttel könnyen kiderítheted

Nem szeretnél zsákbamacskát venni? Tegyétek fel az alábbi kérdéseket egymásnak, hogy kiderüljön, mennyire illetek össze a pároddal.

Az első randik jól sikerültek, és úgy érzitek, a szerelemvonat lassan beindul közöttetek? Vagy már ültök egy ideje azon a bizonyos vonaton? Akár kezdődő párkapcsolatról, akár már meglévő házasságról van szó, fontos kritérium, hogy jól tudjatok együttműködni. Nemrégiben Elon Musk tweetjében olvastam egy érdekes meglátást, miszerint egy jó házasság erősíti a férfit, míg egy rossz kapcsolat veszélyezteti a sikeres férfit. Nyilván ez így elég sarkított, de tény, hogy senki sem szeretne állandó feszültségben élni, mert az hosszú távon számos, akár egészségügyi problémához is vezethet. Azt, hogy vajon összeilletek a pároddal, vagy épp mennyire vagytok kompatibilisek, akár az alábbi teszttel is kideríthetitek. De legalább jó támpontokat kaphattok ahhoz, hogy meglássátok, életetek mely területein kell dolgoznotok a kapcsolatotokon, és melyek azok, amelyekben teljesen megegyeztek.

Az, hogy valakivel harmonikusan együtt tudj létezni, tulajdonképpen azt jelenti, hogy az egyéni tulajdonságaitok jól működnek együtt. Ez a fajta kompatibilitás egyfajta erőfeszítés nélküli egyezőséget jelent, vagyis úgy tudtok együtt lenni egymással, hogy kevés közöttetek a konfliktus, de hogyha van, azokban is képesek vagytok együttműködni.

Mitől kompatibilis két ember?

Az összeillőséget számos tényező befolyásolja, de a legfontosabbak közülük az alábbiak.

  • Személyiségtípus: Meghatározó lehet, hogy mennyire vagytok introvertáltak, extrovertáltak, de az is, hogy mennyire érzelmi vagy logikai alapon döntötök el dolgokat.
  • Életmód-preferenciák: Ez arra vonatkozik, hogy mennyire vagytok például rendezettek, vagy éppen rendetlenek. Mennyire vagytok spontánok, vagy éppen mennyire szeretitek a társasági eseményeket, vagy a bulizást, italozást.
  • Értékek-hiedelmek: Ha például politikailag az ellenkező oldalon álltok, vagy a vallási dolgokban nem értetek egyet, az eléggé megnehezítheti a kapcsolatot. Ha eltérő a hagyományokhoz fűződő hozzáállásotok, az sem túl sok jót jelez.

Személyes szükségletek

  • Életcélok: Lehet, hogy te már gyerekszobát tervezgeted, a párod viszont csak utazgatni akar, és még esze ágában sincs elköteleződni, esetleg még jó ideig a karrierjére koncentrálna? Ezeket a kérdéseket jó minél előbb tisztázni.
  • Kor: Bár sok esetben működhet a nagyobb korkülönbség, azért mégiscsak egy tényező, amely befolyásolhatja a párkapcsolat sikerét. Nyilván, ha a többi tényező egyezik, akkor elhanyagolható, de mindenképpen érdemes mérlegelni ezt is, hiszen az eltérő élettapasztalatok különbözőségeket generálhatnak.

Egy biztos, ha sokat és jól tudtok kommunikálni egymással, gyakran nevettek és mindketten a megoldásra koncentráltok az egótok helyett, akkor a párkapcsolat is jó eséllyel sikerre lehet ítélve. Tartsátok fent a bensőséges kapcsolatot egymással, mert olyan nincs, hogy két ember mindenben megegyezik, de olyan igenis van, hogy tisztelettel fordulnak egymáshoz és szeretettel áthidalják a különbözőségeket.

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: Luis Alvarez/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: