Az őszi könyvújdonság, amit el kell olvasnod a csillagjegyed szerint

A kiadók friss kínálatát böngészve éppen a tökéletes kötetet keresed, amivel szívesen bevackolsz a hideg, esős estéken egy csésze forró teával? A horoszkópod még ebben a kérdésben is a tanácsadód lehet!

Kos

Erica Katz: Fiúk klubja

21. Század Kiadó, 4490 Ft

Kosként folyamatosan kalandra vágysz, és nem tudsz adrenalin nélkül élni, vagyis olyan olvasmányra van szükséged, ami tele van fordulatokkal és drámával. Erica Katz debütáló kötetében Alex Vogel állást szerez New York egyik legnagyobb jogi cégénél, ami az elképesztő fizetés és a lenyűgöző csillogás mögött sötét titkokat rejt. A történet főhőse hamarosan rájön, ahhoz, hogy beilleszkedhessen a cégnél, neki is be kell lépnie a fiúk klubjába – ez azonban hatalmas veszélyeket rejt magában.

Bika

Gary Susman, Jeannine Dillon, Bryan Cairns: Mindörökké Jóbarátok – Az epizódok története

21. Század Kiadó, 6490 Ft

A Bikák nem szeretik a változásokat és ragaszkodnak ahhoz, amit már jól megszoktak, például a kedvenc régi sorozatukhoz. Az 1994-ben bemutatott Jóbarátok szerencsére máig nem tűnt el a köztudatból, sőt, népszerűbb, mint valaha! A 21. Század Kiadó gondozásában Magyarországra is megérkezett a sitcom hivatalos epizódkalauza, ami már csak azért is passzol hozzád, mert a főszereplőkhöz hasonlóan te is próbálod humorosan felfogni a botlásaidat.

Ikrek

Molnár Ferenc: Egyetlenegy asszony – Ismeretlen kisregények

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

Bár imádsz olvasni, állandó időhiányban szenvedsz, emiatt inkább rövidebb írásokra van időd. Jó hírünk van: hosszú évek gyűjtőmunkájának eredményeképpen számos eddig kiadatlan Molnár-kézirat kerül nyilvánosságra az Athenaeum Kiadó jóvoltából. Bár ezek a kisregények mind önálló művek, a központi témájuk mégis összeköti őket, ami pedig nem más, mint a szerző egyik szakterülete, az emberi kapcsolatok, és legfőképpen a szerelem.

Rák

Nagy Henriett: Lehetnénk-e boldogabbak?

HVG Könyvek kiadó, 3900 Ft

A Rákok nagyon érzékenyek, ezért akár egy apró lökés is elég ahhoz, hogy a jó hangulatuk rosszkedvbe forduljon. Amint beleesel a pesszimizmus csapdájába, hajlamos vagy bezárkózni: kerüld el ezt Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus kötetének segítségével, amelyben feladatokat is találhatsz a boldogságszinted növelésére.

Oroszlán

Légrádi Gergely: Nélkülem – Nélküled

Jaffa Kiadó, 3499 Ft

A jegy szülötteként néha meggyűlik a bajod a valódi érzéseid kimutatásával, így egy érzelmekben gazdag regény igazán katartikus élmény lehet számodra. Légrádi Gergely „ikerkönyve” megrázó erejű írás egy házaspárról: Miklósról és Eszterről, akiknek életét egy hirtelen jött, súlyos betegség örökre megváltoztatja.

Szűz

Pokorny Lia: Holnapra is marad

21. Század Kiadó, 5490 Ft

Szűz jegyűként a szíveden viseled a Föld jövőjét és minden tetteted alaposan megfontolod annak érdekében, hogy ne árts vele a környezetednek. Pokorny Lia receptgyűjteménye garantáltan azonnal belopja majd magát a szívedbe, hiszen a mű a fenntartható életmód jegyében született, és segít megvalósítani a tudatos táplálkozást.

Mérleg

Gáspár Bea: Bea konyhája 2.

BOOOK Kiadó, 4990 Ft

Otthonosan mozogsz a konyhában és veled született egyensúlyérzéked segít abban is, hogy kiváló szakács legyél. Hiszen annak ellenére, hogy szeretsz új ízeket és különböző főzési módszereket kipróbálni, az előírásokat is tiszteled, ez a kettősség pedig szuper fogásokat eredményez. Válogass Gáspár Bea legújabb receptkönyvéből, amelyből a magyar konyha legnagyobb klasszikusait készítheted el!

Skorpió

Blanka Lipinska: 365 nap

Művelt Nép Könyvkiadó, 3990 Ft

Kiemelt szerepet tölt be az életedben az érzékiség és az erotika: a végzetes vonzerődhöz egy hasonlóan szenvedélyes olvasnivaló illik a leginkább. A Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában magyarul is olvasható a Netflix botrányosan sikeres filmjének alapjául szolgáló 365 nap című regény. Blanka Lipinska trilógiájának első részében egy hihetetlenül vonzó, ám annál veszélyesebb maffiafőnök elrabolja plátói szerelmét és egy évet ad a nőnek arra, hogy viszonozza az érzéseit.

Nyilas

Benedek Ágota: Rumbarumbamm – Ez egy kibaszott karanténnapló

Libri Könyvkiadó, 3999 Ft

A Nyilasok nagyon szeretnek nevetni és értékelik a jó humort: hidd el, a magyar Bridget Jonesként / Lena Dunhamként / Fleabagként is emlegetett Benedek Ágota első regénye minden várakozásodat felülmúlja majd a szórakozásban. A forgatókönyvíró márciusban önterápiás céllal kezdett blogot vezetni a karanténról (és annak mindenki által jól ismert nehézségeiről és gondolatairól), a bejegyzései pedig olyan népszerűek lettek, hogy végül könyv formájában is kiadta őket.

Bak

Katty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja nőknek – A magabiztosság tudománya és művészete

Partvonal Könyvkiadó, 3699 F

Az állatöv legambiciózusabb és legszorgalmasabb jegyeként lenyűgöző akaraterővel rendelkezel, ám az önsegítő könyvek azért adhatnak egy kis bónusz segítséget a céljaid eléréséhez. Jó hírünk van: Katty Kay és Claire Shipman, azaz Az önbizalom kódja nőknek – A magabiztosság tudománya és művészete című mű szerzői gyakorlati tanácsokat adnak neked arra, hogyan változtathatod meg az életed!

Vízöntő

Lucy Foley: Vadászparti

21. Század Kiadó, 4490 Ft

A végletekig szabálykövető ember vagy, ezért egy akció-, vagy thriller kicsit kiszakíthat téged a valóságból a képzeletbeli izgalmaival. Lucy Foley lélegzetelállító pszichothrillere egy isten háta mögötti vadászlakban játszódik Skócia erdőinek mélyén, ahol régi barátok gyűlnek össze egy fergeteges szilveszteri partira, amit egy gyilkosság árnyékol be.

Halak

Finy Petra: Bodzaszörp – Mesék nagymamákról és nagypapákról

Manó Könyvek, 3490 Ft

Rendkívül fejlett az érzelmi intelligenciád, gondoskodó vagy és a családot mindig az első helyre sorolod a fontossági listádon. Finy Petra nagyszülőkről szóló könyve egészen biztosan megmelengeti majd a szíved, hiszen a nagymamák és a nagypapák azok, akik a legtöbb szeretet adják nekünk, a csodaszép mesékhez pedig sosem lehetsz elég idős!

Nyitókép: Prostorina/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: