Őszülő hajjal is lehetsz divatos: ezeket a színeket hord az ezüstös frizurához

Az ősz hajszálak nem jelentenek egyet azzal, hogy valaki idős, és a külseje divatjamúlt. Szerencsére már a hollywoodi sztárok is népszerűsítik a természetes ezüstös hajtincseket, mi pedig megmutatjuk milyen színekkel kombináld.

Sokáig az volt az elterjedt nézet, hogy míg a férfiakat sármosabbá varázsolja az ősz haj, a nők jobban teszik, ha befestik a szürkülő hajtincseket. Szerencsére ez az elvárás eltűnni látszik, és egyre nagyobb teret nyer a természetesség. Erre bátorítanak a hollywoodi sztárok is, akik bebizonyítják, hogy az ezüstös frizura divatos és szexi, főleg ha megfelelő színekkel kombináljuk. Íme néhány hasznos tipp és alapszabály, amivel ősz hajjal is divatosan tündökölhetsz. 

Ragyogó kék

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jane Fonda (@janefonda) által megosztott bejegyzés

A szürke tompaságával remekül harmonizálnak a vibráló, élénk színek. Ha világos a szemed, érdemes hasonló árnyalatú ruhát választani, hogy kiemelje ragyogó tekintedet. Jane Fonda is büszkén vállalja az öregedés természetes jegyeit és pontosan tudja, hogyan emelje ki igéző kék szemeit.

Meleg barna vagy rozsdabarna

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rita Moreno (@theritamoreno) által megosztott bejegyzés

A barna szeműekre ugyanúgy igaz az előbbi szabály, nekik remek választás lehet egy mogyoró-, vagy gesztenyebarna ruhadarab. Rita Moreno sem riadt vissza az ősz hajszálaktól, és remekül mutat rozsdabarna ruhában.

Szürkét a szürkével?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Real Glenn Close (@glennclose) által megosztott bejegyzés

Ez sem ördögtől való megoldás, de jól meg kell választani az árnyalatot. Ilyenkor arra érdemes törekedni, hogy a ruha színe minél kontrasztosabb legyen a hajaddal. Az egészen világos, fehér frizurához nem szerencsés hófehér inget választani, sokkal izgalmasabb, ha a szürke valamelyik sötétebb árnyalatával emeled ki a hajszíned. Remekül harmonizál vele a hamu, vagy galambszürke. Ha inkább ezüstösek a hajtincseid érdemes a szürke világosabb árnyalatával játszani. Glenn Close esetében a világos ősz haj csodás kontrasztban van a galambszürke árnyalattal.

Szexi piros

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés

Mindegy milyen színű a szemed és mennyire világos a hajad, a piros mindig nyerő választás. Az ősz haj és egy vibráló piros felső, vagy kabát elegáns és nőies megjelenést ad, ráadásul egész biztosan vonzza a tekinteteket. Ha nem szeretnél feltűnést kelteni, akár egy piros rúzs is tökéletes megoldás. Helen Mirren is magabiztosan viseli az idő múlásának jegyeit, és milyen jól teszi, hiszen csodásan fest piros ruhájában.

Fiatalos fekete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Meryl Streep (@merylstreep) által megosztott bejegyzés

Ha nem érzed magad komfortosan az élénk, vibráló színekben, maradj a feketénél. Ez nemcsak azért jó megoldás, mert soha nem megy ki a divatból, de az ősz haj kiegészítőjeként kifejezetten vagány megjelenést kölcsönöz. Meryl Streepnek úgy tűnik mindegy, szőke vagy fehér, ő minden hajszínnel gyönyörű. A 73 éves színésznő sem takargatja ősz tincseit, amihez mesésen passzol fekete ruhája.

Vibráló narancs, ciklámen vagy élénkzöld

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andie Macdowell (@andiemacdowell) által megosztott bejegyzés

Az erős rózsaszín, üde narancssárga, de akár a vibráló világoszöld is tökéletes választás az ősz haj mellé. Andie MacDowell is a természetes öregedés képviselője lett, amit a pandémiának köszönhet. A lezárások miatt nem mehetett fodrászhoz, közben viszont olyannyira megszerette a természetes hajszínét, hogy azóta sem festette be. És milyen jól tette: a modell-színésznőnek remekül állnak az élénk, vibráló színek.

Forrás: Bestlife
Nyitókép: Flashpop / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: