Több tízezer iskolás otthontanulását tenné lehetővé az otthON Program

Akár te is részese lehetsz annak a példaértékű kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy a hátrányos helyzetben lévő tanulók oktatását megkönnyítse.

A kijárási korlátozások miatt március közepén Magyarországon is bevezetették a távoktatási rendszert. Azonnal egyértelművé vált, hogy az átállás pont azoknak a diákoknak a helyzetét nehezíti meg, akik közül sokan eddig is hátrányos helyzetben voltak. Hiszen nekik a digitális eszközök hiányában még nehezebb lépést tartaniuk a társaikkal. Az elmúlt hetekben több olyan jótékony kezdeményezés is elindult, amelyek ezt a problémát szeretnék orvosolni. Ilyen például az otthON program, amely több tízezer hátrányos helyzetű iskolás taníttatását tenné lehetővé.

Fotó: otthON Program

A kezdeményezés ötlete egy lelkes civilekből álló csapathoz köthető, amelynek tagjai egy korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatot szereztek és releváns szakterületekről érkeztek. Ők fogtak össze az egyik legrégebben működő hazai non-profit szervezettel, a United Way Magyarországgal, hogy közös erővel nyújthassanak segítséget a rászoruló családoknak. Az otthON Program célja, hogy már 33 000 forintból otthontanuláshoz szükséges digitális eszközöket biztosítson azoknak az iskoláskorú gyereknek, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni a távoktatásban.

View this post on Instagram

Az alábbi kis animáció sok nagycsaládosnak lehet ismerős a mostani helyzetben. Az Otthon – bekapcsoljuk a sulit arra próbál megoldást nyújtani, hogy ne egy számítógépen kelljen osztozkodnia anyunak, apunak, és a tesóknak. Alig 3 napja indítottuk a közösségi kampányunkat, és már most nagyon sokan segítettetek és ezt nagyon köszönjük! De messze még a vége, az időnk viszont kevés. Segítsetek egy megosztással, eszközzel, vagy pénzadománnyal, hogy minél több rászoruló családnak tudjunk asztali számítógépet adni. A pénzbeli adományokat az adjukössze.hu oldalán várjuk: KATT A BIOBA! Minden más infót megtaláltok a weboldalunkon! . #otthon #bekapcsoljukasulit #segíts #adjukössze #iskolátmindenotthonba #okosprogram

A post shared by otthON – bekapcsoljuk a sulit (@bekapcsoljukasulit) on

A gyűjtés első körében 100 számítógépet szeretnének eljuttatni az oktatási intézményeknek. A szervezők úgy döntöttek, hogy új gépek helyett használt, de a célra megfelelő és felújított eszközöket vásárolnak. Hiszen ezekhez olcsóbban hozzájuthatnak, így a lehető legtöbb gyerek használatba tudja venni az adományokat. Emellett ezzel szeretnék a fenntartható gondolkodásra ösztönözni a diákokat. A felajánlott eszközök nem a családokhoz kerülnek, hanem az oktatási intézményekhez, ahol rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön a hátrányos helyzetű tanulóknak. A számítógépek a távoktatás megszűnése után is az iskolák tulajdonában maradnak és a jövőben is ingyenesen kikölcsönözhetik a diákok.

Fotó: otthON Program

Az adományozás menetéről a bekapcsoljukasulit.hu weboldalon minden fontos információt megtudhatsz. Amennyiben te is szeretnél hozzájárulni a program sikeréhez, május 23-ig tehetsz felajánlást az adjukossze.hu oldalán.

Animáció: Klement Csaba, hang: Milutinovits Panka, Pintye Ákos, Pintye Luca, Sütő Bethsi
Nyitókép: otthON Program

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: