Kinyírod a kapcsolatot azzal, ha apának hívod a párod, vagy új szintre emeled?

Hatással lehet a párkapcsolatodra, ha apának hívod a párodat? Jöjjön most ezzel kapcsolatban néhány anyuka véleménye, illetve szívesen olvasnánk kommentben azt is, hogy Te mit gondolsz - írd meg nekünk!

Sokan becézgetik a párjukat, amivel nincs is semmi gond. Az viszont már megosztja az embereket, ha egy pár a gyerek(ek) születése után Anyának és Apának hívja egymást. De ezzel vajon annyi az intimitásnak, vagy épp ellenkezőleg: új szinte emelheted a kapcsolatot, ha apának hívod a párod? Erre voltunk kíváncsiak, amikor megkérdeztünk néhány anyukát, akik a következőket válaszolták.

Apa és Anya helyett férfi és nő

Vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy anyázzanak-apázzanak, még otthon, a legszűkebb családi körben sem. „Én sosem tudtam így szólítani a férjemet, és nem is akartam. Szerintem a gyerekeknek van Apa és Anya, egymásnak legyünk és maradjunk férfi és nővélekedik a 42 éves Gitta, aki két lány és egy fiú anyukája.

Brigi szerint alááshatja a férfi és nő közti intim kapcsolatot, ha otthon anyázunk és apázunk. „Nem egy apával akarok összebújni, hanem a párommal, aki számomra a nagybetűs FÉRFI… és rendes neve is van. Nem is értem, miért kellene apának szólítani?” — mondja. 

Szex
Apának hívod a párod, más becenevet adsz neki, vagy a nevén szólítod? (Fotó: NeONBRAND/Unsplash)

Az arany középút?

Talán te is megfigyelted magadon, hogy bizonyos szituációkban, illetve a szűk családban vagy a barátok társaságában másképp szólítod a párodat. Például nem biztos, hogy Cukikámnak, Kutyulinak vagy Drágaságomnak fogod hívni, ha a teljes baráti köre a nappalitokban ül szülinapozás vagy meccsnézés apropóján.

De a gyerekek előtt, róla beszélve talán apának hívod néha, ahogy Betti is. „Amikor a két kisgyerekünknek szeretnék továbbadni egy infót, például hogy ma az apjuk megy értük a bölcsibe vagy ő hoz pelenkát munka után, akkor azt mondom, hogy azt az adott dolgot Apa csinálja. Egymás közt, a család vagy a barátok előtt a keresztnevünkön szólítjuk egymást, vagy néha Drágámnak, de a gyerekekkel szerintem ilyen helyzetben belefér, hogy apának nevezzem” — magyarázza.

Akik szerint új szintet jelent, ha apának hívod a párod

Nem vagyunk tehát egyformák. Van, akinek semmi problémája az Apa-Anya megszólítással, más viszont, mint az például ebből a külföldi cikkből is kiderül, egyenesen ijesztőnek tartja ezt.

Nem úgy Judit, aki szerint akár még jó is lehet apázni meg anyázni. „Ha már férfiként és nőként egymásra találtatok, és gyerekeitek születtetek, az már egy új szint — miért ne fejezhetnéd ezt ki a megszólítással is? Hiszen már nem csak X és Y vagytok, akik szeretik egymást, hanem Anya és Apa is. Szerintem ennek nincs lohasztó hatása a vágyra, sőt, inkább hozzáad a kapcsolathoz és a bensőségesség új szintjére emeli”  mondja.

Hajni pedig el sem tudna képzelni más megszólítást. „Otthon a szüleim is Anyának és Apának szólították egymást, természetes, hogy a párommal mi is ezt tesszük. Hiszen most már nem csak férfi és nő vagyunk: itt vannak a gyerekeink is, akik életünk legszebb szerepével ajándékoztak meg, anyává és apává tettek minket. És boldogok vagyunk, hogy ezt a megszólítással is kifejezhetjük egymásnak”  tette hozzá.

Fotó: NeONBRAND/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: