Itt a párkapcsolati mobilapp – ismert színészek is dolgoznak a házasságok javításán

Dr. Piczkó Katalin pszichiáter Szeretetkert programjának célja a kommunikáció fejlesztése a kapcsolatokban. Hazánk első párkapcsolati applikációját olyan ismert színészek népszerűsítik, mint Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor.

Elismert magyar színészek közreműködésével készültek a Szeretetkert rövidfilmjei, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a párok többsége keveset és gyakran bántó módon kommunikál egymással, azonban a párbeszéd fejleszthető és így a kapcsolat minősége is javítható.

A kisfilmek mindennapos, életszagú szituációkon keresztül mutatják be azokat a kommunikációs csapdákat, amelyek rombolják a párkapcsolatokat. Dobó Kata, Schell Judit, Csőre Gábor, valamint a stáb több napon át forgatott különböző helyszíneken, egyes jeleneteket drónok segítségével rögzítettek. A videók célja a Szeretetkert alkalmazás és program megismertetése minél szélesebb körben.

 

Egy párkapcsolat működése apróságokon múlik

„Forgatni mindig élvezet, és ezekben a kisfilmekben nagyon izgalmas, hogy improvizálhattunk. Az app tükröt mutat és útmutatást ad, a tapasztalatokat humorral és játékossággal bárki beépítheti a párkapcsolatába” – mondta el Schell Judit színművész.

„Apróságokon múlhat egy párkapcsolat tönkremenetele, megszakadása. A jelenetek kapcsán én is tanulok, és sok olyan, saját életemből vett momentumot is önkéntelenül használtam a munka során, amelyekből viszont talán más is tanulhat” – mondta el Csőre Gábor színész.

Magyarország első – és egyben hazai fejlesztésű – párkapcsolati alkalmazása támpontot nyújt, hogy közelebb kerülhessünk önmagunk és párunk lelki világához, belső érzéseihez, vágyaihoz. „Két éven át fejlesztettük az applikációt. Szakemberek és korábbi párterápiák tapasztalatait ötvöztük, a praktikus tanácsokat pedig könnyen érthető és befogadható, szórakoztató formában adjuk a felhasználók kezébe” – mondta el Dr. Piczkó Katalin, a Szeretetkert alkalmazás és brand megalkotója.

Gyakran figyelmen kívül hagyjuk a másik nézőpontját

Dr. Piczkó Katalin pszichiáter és párkapcsolati szakértő, évtizedeken keresztül mentális egészségügyi intézményben, majd saját praxisában tapasztalta meg, hogy milyen keveset kommunikálnak egymással a párok. Amikor mégis kommunikálnak, akkor sokszor bántó formában, egymást félreértve, a másik nézőpontját figyelmen kívül hagyva teszik. A szakember ezután megalkotta a Szeretetkert programot, ami felölel két könyvet és egy havonta bemutatott Hatszín Teátrumi előadást olyan nevekkel, mint Schell Judit, Jordán Adél vagy éppen Hevér Gábor. Mindemellett létrehozta Magyarország első párkapcsolati applikációját is. A Szeretetkertben írásos anyagokkal, előadások és videós jelenetekkel mutatjuk be a párkapcsolati konfliktusok lehetséges megoldásait. A felhasználók a fejlődési folyamatukat egy naplóban követhetik nyomon” – mondja dr. Piczkó Katalin.

Az applikációban olyan ismert hazai színészeket láthatunk és hallhatunk, mint Balázsovits Edit, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Schell Judit, Pokorny Lia, Sipos Vera, Bozsó Péter, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Hajdu Steve, Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán, Szervét Tibor.

Forrás: sajtóközlemény,
Nyitókép: Dr. Piczkó Katalin, pszichiáter és párkapcsolati szakértő / Szeretetkert

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: