Párkapcsolati red flagek a horoszkópod szerint

Mindenkinek lehetnek olyan szokásai, tulajdonságai, amelyek vörös zászlóként hatnak egy párkapcsolatban. Lássuk, ezek hogyan függenek össze a csillagjegyekkel.

Nem mondunk különösebben újat azzal, hogy mindenkinek vannak jó és rossz személyiségjegyei, illetve olyan szokásai, tulajdonságai, amelyek vörös zászlóként hatnak, például a párkapcsolatok terén. De azt vajon gondoltad volna, hogy ezek a párkapcsolati red flagek a horoszkóppal is összefüggést mutathatnak? Márpedig a hozzáértők szerint ez a helyzet. Szóval, ha előre tudod, hogy a csillagok szerint milyen potenciális vörös zászlókra érdemes odafigyelned, az segíthet egészséges kapcsolatot kialakítani. És ne feledd, ez nem feltétlen csak a másik félre igaz: fontos, hogy a saját vörös zászlóiddal is tisztában legyél, ezáltal jobban megismerheted magad, a működésedet (igen, például egy kapcsolatban), de az is világosabbá válhat, hogy mit tehetsz ezeknek a kezelésére.

KOS: akinek kemény küzdelmet jelent az érzelmek irányítása

Könnyű felhúzni, és egy pillanat alatt robbansz? Legyen szó közéletről vagy arról, mi legyen a vacsora, tüzes Kosként állsz a vita elébe. Ez persze, nem minden élethelyzetben baj, de lássuk be, kár arról vérre menő vitát robbantani, hogy jobbra vagy balra induljatok-e el a kutyával sétálni, vagy hogy ki szaladjon le lisztért a boltba. Képzeld magad ilyenkor a párod helyébe, milyen lehet neki. Úgy érezheti, tojáshéjakon lépked, csak nehogy felidegesítsen, vagy esetleg mindig ő enged, hogy elkerüljétek a veszekedést. Biztos, hogy ez hosszú távon nem egészséges a kapcsolatotokra nézve. Szóval legközelebb, ha úgy érzed, nem bírod irányítani az érzelmeidet, mély levegő, számolj el hétig (ne ötig, mert az túl kiszámítható), és ahelyett, hogy kitörnél, próbáld meg egy erősen kifújt levegővel vagy esetleg egy nevetéssel kiengedni a túlfűtöttséget. Meglátod, működni fog!

BIKA: makacsság mindenek felett

Ha egy Bika jegyű pasival randizol, ismerős lehet a jelenség: nagyon makacs, és csak akkor elégedett, ha az ő tervei szerint alakulnak az esték. Mindig engedsz? Akkor itt az ideje, hogy szépen, finoman rávezesd arra, hogy ideje egy picit rugalmasabbnak lennie a randizási szokásait illetően, hiszen egy kapcsolat nem lehet ennyire egyoldalú.

IKREK: akinek mindig van egy jó pletykája

Egy kis beszélgetés, némi csevegés, és talán észre sem veszed, hogy a pletykálkodás ingoványos talajára tévedtél. És bár ezeknek a nagy része ártalmatlan, mint például a hírességek legújabb drámáinak megvitatása, azért légy óvatos, mert átcsaphat mások kibeszélésébe. Hogy ezt hogyan kezeld? Tudatos nemet mondással. Vedd észre, mikor terelődött el a beszélgetés a pletyizés irányába, és egyszerűen ne vegyél részt ebben. A legegyszerűbb, ha egyenesen megmondod, hogy nem akarsz másokról beszélni.

RÁK: pajzs bekapcsolva

A Rákok nagyon kemény külső páncéllal rendelkeznek, ami egyet jelent azzal, hogy zárkózottak azokkal szemben, akiket nem ismernek, vagy akik mellett nem érzik jól magukat. Ez a védekező mechanizmus akkor is érvényesülhet, ha olyasmit hallanak vagy látnak, ami nem tetszik nekik. Szóval, ha egy Rákkal randizol, próbáld rávenni, hogy a pajzs azonnali bekapcsolása helyett próbálja meg egy mondatban elmondani, mit gondol a különböző szituációkban. Ha pedig te magad vagy Rák jegyű, ne félj többször kimutatni, milyen kedves és gondoskodó vagy.

OROSZLÁN

Kedves Oroszlán, te aztán imádod a reflektorfényt, és szeretsz sütkérezni a figyelemben, ami oda vezethet, hogy túl sokat akarsz szerepelni. A párodnak úgy tűnhet, mintha az otthoni show egyfolytában rólad szólna, mindig a te problémáidról beszélnétek, és a te érdekeid érvényesülnének. Állandó megerősítésre van szükséged, és ha eltelik egy óra bókok nélkül, már nem tudod hova tenni. Erősítsd meg többször a párodat abban, mennyire szereted, és igazából mindig nagyon figyelsz rá. Ha pedig a randipartnered Oroszlán, ne feledd: különbség van aközött, hogy valaki valóban arrogáns vagy csak megpróbálja elrejteni a vélt hibáit. Segíts neki felismerni az erősségeit, hogy ne érezze magát annyira bizonytalannak.

SZŰZ: akinek senki és semmi nem elég jó

A Szüzek maximalisták, ami sok helyzetben hasznos tulajdonság, például a munkahelyen vagy az iskolában. Néha azonban, kedves Szűz, rendesen elragadtatod magad, és olyan magasra teszed a mércét, hogy azt gyakorlatilag lehetetlen elérni – önmagadnak és másoknak egyaránt. Semmi és senki sem lehet elég jó ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásaidnak. Előfordulhat, hogy jelentéktelen dolgok miatt szakítasz valakivel, mert a tökéletességet keresed, de rájössz, hogy az illetőben nem találod meg. Ha randipartnered egy maximalista Szűz, tanuld meg értékelni, milyen tökéletesen látja a részleteket (legyen szó a konyhai feladatokról vagy egy buli megszervezéséről), de tanítsd meg neki, hogy az élet más területein néha kompromisszumokat is kell kötni.

MÉRLEG: a kapcsolatfüggő

Mivel mindig partnerre vágynak, a Mérlegek hajlamosak rá, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugorjanak, ezért nem tanulnak meg egyedül lenni. Nem árt, ha ezt tudatosan fejleszted magadban, hogy rájöjj, valójában mire / kire is van szükséged. Ha egy Mérleggel randizol, próbálj meg lassan haladni. Tárd fel szép fokozatosan, hogy valóban randizni akar-e veled, vagy bárkivel beéri, csak mert kapcsolatra vágyik.

SKORPIÓ: titkok és szerelmek

Túlzott titokzatosságod egyesek szemében vonzóvá tehed, de a párkapcsolati red flagek közé is bekerült ez a jellemvonásod. Ugyanis, bár így felkeltheted az érdeklődést, sokkal nehezebb lehet megismerni téged, ami útjában állhat a valódi érzelmeknek. Ha egy Skorpióval szeretnél kapcsolatot, apró lépésekkel érd el, hogy fokozatosan felfedje magát. Ha egyenesen a legmélyebb félelmeibe és vágyaiba tenyerelsz bele, valószínűleg azonnal elzárkózik. De ha mégis megnyílik, a Skorpió hosszabb távon az egyik leghűségesebb partner lehet.

NYILAS: aki ritkán gondolja végig a tetteit

A Nyilasok nagyon szórakoztatóak, de nem mindig gondolják át a dolgokat. Megtörtént már veled is, hogy megvolt az úti cél és a repülőjegy, de elrontottad a szállodafoglalást? Így könnyen lehet, hogy egy csomó pénzed elment valamire, ami nem lemondható, de nem is tudtátok élvezni. Bár a spontanitás és pozitív hozzáállás vonzza az embereket, ez az előbb említett impulzivitás problémákat okzohat. Ha egy Nyilasba szerettél bele, a nagyobb események, például egy egyhetes nyaralás esetén vedd át a tervezést vagy szervezzétek közösen.

BAK: work hard, play hard?

A kemény munka után lazítani? Na, még mit nem! Erre téged, kedves Bak, rávenni… maga a Mission Impossible 12. Még nyaralás közben is azon kapod magad, hogy az e-mailjeidet vagy a Slacket ellenőrzöd. Persze, könnyű azt mondani, hogy ne tedd. Ezért inkább folyamodj ahhoz a cselhez, hogy beosztod az időd, amiben szintén jó vagy, de ebbe a beosztásba kerüljön szórakozás is. Bak a párod? Akkor segíts neki úgy beosztani az idejét, hogy legyenek benne olyan programok is, amikor valamit pusztán szórakozásból kell csinálnia. Írd hát be a naptárába, hogy péntek este vacsorára hivatalos, vagy épp, hogy szombaton kirándulni mentek, a laptopját pedig nyugodtan otthon is felejthetitek.

VÍZÖNTŐ: észérvek mindenek felett

Racionálisnak lenni határozottan nem rossz dolog, de te, kedves Vízöntő, ezzel az érzelmeket teljesen ki is zárod a képből. Nehezen tudod kifejezni magad, vagy nem tudod, hogyan reagálj, ha tiszta érzelmekkel szembesülsz. Az is előfordulhat, hogy mások nem értenek meg, mert nem tudják, mire gondolsz, mit szeretnél. Beleszerettél egy Vízöntőbe? Akkor lassan kell őt megnyitnod. És el kell engedned egy szupergyengéd pasiról szőtt álmaidat, ő ugyanis más módon fogja kimutatni az érzelmeit. Például azáltal, hogy bevezet téged abba, ami őt érdekli: elvisz moziba, csónakázni vagy megtanít játszani a kedvenc videójátékán.

HALAK: álmodozás level 5000

Biztosan hallottad már, hogy a Halak az örök álmodozó. Olyan idealista képet alkothatsz a kapcsolatokról, hogy a valóság nem biztos, hogy képes lesz megfelelni ennek, amitől csalódottá válhatsz. Ha a párod Halak jegyű, és sokat vitáztok a kapcsolatotokról szőtt ábrándjai miatt, tudatosítsd magadban, hogy ő ilyen. Azt várja, hogy az élete olyan legyen, mint egy Disney-film, ahol a pár boldogan él, míg meg nem hal. Tanuld meg értékelni fantáziáját, kreativitását, miközben megpróbálod egy kicsit lerángatni őt a rózsaszín felhők közül a földre.

Forrás: TheEverygirl.com
fotó: FG Trade Latin/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: