Ismerd fel a kapcsolatba beszivárgó unalom jeleit: 3 apró, de csalhatatlan jel, hogy a párod unatkozik melletted

Ha jobban élvezi a telefonnyomkodást vagy egyedül csinál programokat, az elég egyértelműen jelzi, hogy a párod unatkozik melletted. De sokszor ennél finomabb jelekből is ki lehet következtetni az ilyesmit.

Nem kell ahhoz pszichológusnak vagy párkapcsolati szakembernek lenni, hogy rájöhess, ha a szerelmed jobban élvezi a kedvenc videojátéka vagy a telefonja társaságát, mint a tiedet, vagy gyakrabban szervez programokat magának egyedül, az bizony nem jó jel. Arra is utalhat, hogy a párod unatkozik melletted. Ilyenkor csak az őszinteség segít, de saját tapasztalatból mondom, nehéz megúszni könnyek és szívfájdalom nélkül a dolgot. Ezért, ha egy mód van rá, próbáld az unalmat mielőbb lokalizálni, és száműzni a kapcsolatodból. Ebben segítenek az alábbi, apróságnak tűnő, de valójában fontos jelek is.

A párod unatkozik melletted? Ezek a jelek erre utalhatnak

1. Te kezdeményezed a beszélgetéseket: „Hogy telt a napod? Mi újság azzal a fontos projekttel, amin már hetek óta dolgoztok? Hogy van a főnököd? Mi legyen a vacsora? Ismerős kérdések? Ezeket nagyjából bármelyik pár bármelyik tagja feltehetné a másiknak, nap mint nap. Ha viszont mindig csak te kérdezel, és a párod morog az orra alatt valamit, akkor sajnos el kell szomorítsunk: ez nem valódi beszélgetés, csupán egyoldalú kommunikáció.

Hogy mit tehetsz? Justin Lark terapeuta szerint vegyél erőt magadon, és lépj egyet hátra. Vagy kettőt. A lényeg, hogy várd meg, mikor kezdeményez a párod beszélgetést. Ha ez nem történne meg belátható időn belül, akkor Lark szerint mindenképp beszélnetek kell. Mondd el neki, mit vettél észre, és kérdezd meg, hogy érzi magát. És nem, a „minden rendben” most nem elfogadható válasz, hiszen mindketten tudjátok, hogy ez nem igaz. 

2. Gyorsabban válik frusztrálttá: Mindannyian morgunk időnként a partnerünkkel, ha mondjuk a padlón hagyják a szennyest, vagy elfelejtik levinni a kutyát. De ha a párod egyre gyakrabban viselkedik frusztráltan veled apróságok miatt, az annak a jele is lehet, hogy unatkozik a kapcsolatban. „Amikor unatkozunk, falakat emelünk magunk köré, és csökkentjük az empátiánkat mondja Jason Tuma mentálhigiénés terapeuta. „Ez megakadályozza, hogy megértőek legyünk az emberekkel.”

A megoldás? Tuma azt javasolja, hogy a problémát orvosoljuk olyan randi szervezésével, amely magában foglalja a partnerünk szeretetnyelvét. „Mindannyiunknak különböző szeretetnyelvei vannak: a fizikai érintés, az ajándékozás, a minőségi idő és a megerősítő szavak” mondja a szakember. Aki azt javasolja, használjátok a következő randin egymás szeretetnyelvét: adjatok több puszit, bókoljatok vagy vegyetek egymásnak apró ajándékokat. Ez egy hosszas beszélgetésnél sokkal erősebben hathat a párodra, és újra felkeltheti az érdeklődését.

És te hogy vagy?

3. Te magad is unatkozol: Akkor nagyon valószínű, hogy a párod is unatkozik melletted. Heidi McBain terapeuta erre azt a példát hozza, amikor az egyik fél unatkozik a kapcsolatban, ezért többet jár el a barátaival, hogy kompenzálja, míg a másik személy otthon marad, és azon rágódik, miért unatkozik ennyire a kapcsolatában. Ismerős a szituáció? Akkor McBain szerint ideje egy őszinte beszélgetésnek. De ne csak a tényt vesd fel, hogy valószínűleg mindketten unatkoztok, hanem hozz megoldási javaslatokat is. Például mondd el, számodra mi pezsdítené fel újra a kapcsolatot, mi az, amitől te sokkal kevésbé éreznéd unalmasnak a mindennapokat.

A szakember szerint egyébként a párterápia is sokat segíthet. Így talán még azelőtt megelőzhetitek a problémát, hogy olyan helyzetbe kerülnétek, ami már nem javítható.

Forrás: Bestlifeonline.com
Fotó: Luis Alvarez/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: