Pataki Ági, a kortalan szépség hazai nagykövete

Pataki Ági divatba hozta az ősz hajszínt is.

Pataki Ági a legismertebb hazai modell, aki sikerét a megújulásra való képességének is köszönheti.

Vajon van-e olyan nő az országban, aki ne lenne kíváncsi Pataki Ági titkára? Az egykori népszerű modell, a ma már sikeres üzletasszony és filmproducer egyik sokak által irigyelt tulajdonsága, hogy nem akar fiatalabbnak látszódni a koránál. A nőknél az éveik számát gyakran fedi homály, pedig a mai világban már egyértelműen divat a kor. Ági soha nem tagadta le, hány éves, de arra mindig ügyelt, hogy jól érezze magát a bőrében.

Sosem hittem, hogy csak az örökölt tulajdonságaink határoznak meg bennünket”

Rá abszolút illik, hogy korát meghazudtolóan kirobbanó formában van, és azt mindig büszkén be is vallotta, hogy ezért a mai napig rengeteget tesz. Vallja, hogy arcunk az életünk tükre, meglátszik rajta, ha tudatosan élünk, ha odafigyelünk arra, mit eszünk és iszunk. Ha így teszünk, akkor a szépség valóban belülről fakadó, általunk is kontrollálható, kortalanul fenntartható. Ági meggyőződése, hogy a szépség az egészségtől nem választható el, a kettő egymás nélkül múlékony, sérülékeny. Hazánkban egyedülálló módon nemrég vitaminkészítményt is a piacra dobott, hogy segítsen másoknak is eligazodni a széles kínálatban.

Egészségmegőrző vitaminok, ásványi anyagok és mikro tápanyagok fogyasztása szinte mindenki számára ajánlott, hiszen ezeknek a szervezetbe juttatása még a leggondosabb táplálkozással sem garantált. Pataki Ági szerint fontos, hogy egy nőnek ne csak a külsejére legyen gondja, hanem táplálja magát belülről is, hiszen így maradhat izgalmas és vonzó.

„Sosem hittem, hogy csak az örökölt tulajdonságaink határoznak meg bennünket. Azt gondolom, hogy a tudás és a tudatosság éppolyan fontos, mint a genetika. A kor előrehaladtával pedig egyre inkább érdekelnek azok a kérdések, hogy mennyire vagyok aktív, milyenek a táplálkozási szokásaim, vagy az, hogy összességében hogyan is élek. A szépség és az egészség megőrzése is személyes feladatunk, éppen ezért szerettem volna létrehozni egy olyan termékcsaládot, amely egyidejűleg fókuszál mindkettőre. Minél korábban kezdünk el tudatosan foglalkozni az idő állította kihívásokkal, annál jobb eredményeket tudunk elérni. Elkezdeni viszont sohasem késő” – árulta el sikere egyik titkát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pataki Agi (@patakiagiofficial) által megosztott bejegyzés

A kor nem akadály

Ági maga a két lábon járó inspiráció, az ő élete a tökéletes példa arra, hogy egy nőnek nemcsak sokszor kell, hanem érdemes is megújulnia. Kortalanságának titka nemcsak a szépségében, hanem a megújulásra való képességében is rejlik. Bátran nézett mindig szembe a kihívásokkal, és mert váltani, ha úgy hozta az élet. De azt is elengedhetetlennek tartja, hogy tisztában legyünk magunkkal, a képességeinkkel. „Minden önfejlesztés alapja az önismeret. Tudnunk kell, mire vagyunk képesek, és bíznunk kell magunkban. Ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal is, hogy mit nem tudunk” – teszi hozzá, hiszen ez által elkerülhetjük, vagy jobban tudjuk kezelni a kudarcot is.

És nagyon fontosnak tartja, hogy mindig legyenek további céljaink, mert azok visznek minket előre. Ági ezzel kapcsolatban is jól áll, számtalan megvalósításra váró terve van, ezek sem hagyják, hogy hátradőljön.

A nőknél a magánélet kiegyensúlyozottsága is fontos, mert az otthoni problémák rengetegben dologban tudják gátolni őket. Ági soha nem titkolta, hogy a magánélete nem volt mindig felhőtlen, de manapság ezen a téren is a legnagyobb rendben van minden. Férjével és alkotótársával Kovács Gábor filmproducerrel idén ünnepelték 30. házassági évfordulójukat.

Nyitókép: Pataki Ági, fotó: Sárosi Zoltán

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: