Pazar villában ünnepelték György herceg 10. születésnapját

Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb fia, György, július 22-én ünnepelte a születésnapját. Hihetetlen, hogy a valaha volt legfiatalabb trónörökös már 10 éves!

Ahogy az a brit királyi családban szokás, a fiatal walesi hercegről is minden születésnapján új portré készül. Idén azonban a trónörökös majd csak később láthatja a képet, ugyanis nem a palotában, hanem egy különleges helyen ünnepli majd a születésnapját.

Margit hercegnő karib-tengeri szigetén ünnepelnek

György herceg szerencsés, hogy a nyáron született, hiszen így bárhol sor kerülhet az ünneplésre. Vilmos herceg és Katalin hercegné idén a Karib-térségbe tartozó meseszép magánszigetre, Mustique-ra utaznak a gyerekekkel, hogy megünnepelják legidősebb fiúk születésnapját. A paradicsomi szigeten II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő vásárolt villát még a hatvanas években, amikor viharossá vált a házassága Antony Armstrong-Jones. A királyi család azóta előszeretettel utazik a szigetre, ha egy kis nyugalomra vágyik. Mustique-n csak a brit uralkodói család, és olyan hírességek vakációzhatnak, mint Mick Jagger, Tommy Hillfiger, vagy David Bowie, aki épp nemrég adta el a nyaralóját. Katalin hercegné korábban a Middleton-családot is vendégül látta a királyi villában. A hercegi pár meghívta Katalin hercegné szüleit, valamit húgát Pippát és öccsét Jamest. 

Igazi kalandorok

A walesi hercegi pár előszeretettel utazik a gyerekekkel, 2021-ben mégis mindenki meglepődött, amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné Jordániából osztották meg a karácsonyi üdvözlőkártyájukat. A közel-keleti ország különleges helyet foglal el Katalin hercegné szívében, mivel a Middleton-család korábban három éven keresztül Jordániában élt. A királyi család a belföldi utazásokat is kedveli, kedvenc helyeik közé tartozik a Cornwallhoz közeli Scilly-szigetek, illetve a Lake District, ami fantasztikus kiránduló útvonalairól, mesés tavairól és a csodás hegyeiről ismert. 

Katalin készíti a vajkrémet a tortára?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fan of the Wales Family (@wkgcl) által megosztott bejegyzés

György herceg születésnapjáról természetesen a torta sem maradhat el, amihez a trónörökös édesanyja nemrég a Great British Baking Show döntősétől, Alice Fevroniától kért tippet. A hercegné kíváncsi volt, hogyan kell tökéletes vajkrémet készíteni, ugyanis állítólag szívesen segít a gyerekek születésnapi tortáinak elkészítésében. 

Előszülinapi ajándék

Az ifjú herceg egy percet sem unatkozik a nyáron, nemrég családilag meglátogatták a Brit Királyi Légierőt, néhány napja pedig megkapta előszülinapi ajándékát. Szülei, és nővére, Sarolta hercegnő társaságában ellátogatott a wimbledoni teniszbajnokságra, ahol együtt szurkoltak kedvenc játékosuknak, Carlos Alvaraznak. 

Mindent megtesznek, hogy normális gyerekkora legyen

Bár a leendő király szégyenlősnek tűnhet magabiztos nővére és huncut öccse mellett, a királyi család közeli ismerőse szerint György herceg igazán, talpraesett kisfiú. A herceg szülei különös figyelmet fordítanak arra, hogy a körülményekhez képest, a lehető leghagyományosabb gyerekkort biztosítsák neki. Ugyanakkor tudatában vannak, hogy egy leendő uralkodót nevelnek, ezért ügyelnek rá, hogy felkészítsék Györgyöt a feladatra. A palota egyik bennfentese szerint, a hercegi pár mindenre gondosan figyel, és amitől csak lehet megvédi a trónörököst. „Első kézből szerez tapasztalatot arról, milyen királynak és uralkodónak lenni, és első kézből tapasztalja meg, milyen normális fiúnak lenni.” 

Vilmos és Katalin megtörik a hagyományokat

Talán ennek a modern gondolkodásnak a jele, hogy a walesi herceg és hercegné évszázados hagyományt készül megtörni azzal, hogy György hercegnek már nem kell kötelező katonai szolgálatot teljesítenie. A brit uralkodói szokás szerint, minden trónörökösnek kötelező részt venni az angol hadsereg feladataiban, ahogy korábban Vilmos és Harry herceg, III. Károly király, sőt még II. Erzsébet királynő is tette, ezzel számolnak most le a szülők.

Forrás: People, Fox News, Marie Claire
Nyitókép: Karwai Tang / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: