„Pillangóhaj” – az új frizuratrend, ami idén ősszel mindent visz

A „pillangó hajvágás” olyan trend, amely a rövid frizura illúzióját kelti. Vagyis tökéletes választás, ha nem szeretnél lemondani a hosszú loboncodról, mégis felfrissítenéd a megjelenésed.

Nem számít, hány olyan fotót látunk, amely bebizonyítja, a rövid haj kifejezetten előnyös, sokszor mégis ijesztőnek tűnik megválni a hosszú fürtöktől. Mit tehetünk, ha mégis egy kis változásra vágyunk? A festés mindig szóba jöhet, de egy új stílust is kipróbálhatunk. A közösségimédia-oldalakon például a „pillangó haj” a legújabb szenzáció, amely drasztikus vágás nélkül kelti azt az érzetet, hogy rövid frizurát kértünk a fodrásztól.

A „pillangó hajvágás” lényege, hogy a felső rétegeket rövidre vágják, ezek a fej felső részén extra volument adnak a hajnak. Az ötletgazda, Sunnie Brook szerint így azok is kipróbálhatják, élvezhetik a a rövid haj illúzióját, akik még nem köteleződtek el mellette. „Ez egy több rétegből álló hajvágás, amelyet úgy alakítanak ki, hogy a felső réteg elválasztható legyen az aljától, és könnyen fixálható legyen, ezzel rövid haj hatását keltse”mondta Brook. Majd hozzátette, hogy szerinte a legjobb, ha a legrövidebb felső réteg körülbelül 2-3 centiméterrel az áll alá ér. Brook szerint ez a hajvágás ideális azok számára, akiket vonz a rövid haj gondolata. Nézzünk is néhány inspirációs képet.

Forrás: Popsugar
Nyitókép: Adam Winger/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: