Pingvinek voltak az első látogatói Kansas City egyik múzeumának az újranyitás előtt

És le sem tudták venni a szemüket a festményekről

A koronavírus-járványt követően szuper újranyitási kampánnyal rukkolt elő a Kansas City Állatkert és a Nelson-Atkins Művészeti Múzeum. Három pingvin sétálhatott körbe a most még üresen álló múzeum egyik tárlatán.

Az olaszországi Sirmione belvárosában kacsahad vonult az utcán, Washington megyében, Anacortes városában az egyik család udvarára tért be szunyókálni egy oroszlánfóka, de úgy tűnik, hogy a chicagoi pingvineknek sem volt idejük egy percig sem unatkozni a karantén ideje alatt. Amíg a világ nagy részén az emberek az otthonaikba húzódtak vissza, addig három szmokingos” kisállat a Nelson-Atkins Művészeti Múzeum kiállítását csodálhatta meg az üres épületben. Az egész ötlet csak egy április elsejei tréfának indult, de aztán a múzeum és az állatkert igazgatója megegyeztek, hogy az állatok és a múzeumban lévő nagy értékű festmények biztonságát szem előtt tartva megvalósítják a cseppet sem mindennapi tervüket. A képeken nem látszik, de a három pingvin gondozója szorosan követi a kisállatokat, miközben azok az emberekhez hasonlóan, 8-10 másodpercre elidőznek a csodás alkotások előtt. 

Fotó: Gabe Hopkins
Fotó: Gabe Hopkins
Fotó: Gabe Hopkins
Fotó: Gabe Hopkins
Fotó: Gabe Hopkins

A múzeum igazgatója meglepődve jegyezte meg az újranyitási kampányról készült videóban, hogy a három Humboldt pingvint sokkal jobban lekötötte Caravaggio munkája, mint például Monet Tavirózsák című festménye. Az ötéves Buborékról, a hétéves Maggie-ről és a nyolcéves Berkley-ről készült kisfilm azóta is óriási népszerűségnek örvend, már több mint százezren megnézték:

Nyitókép: Gabe Hopkins/flickr.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: