Inspirálódj a legnépszerűbb karácsonyi dekorötletek közül, és öltöztesd a lakást ünnepi köntösbe

Ha DIY ötleteket keresünk, akkor az első oldal, amit felkeresünk, a Pinterest. A képmegosztó platformon most a karácsonyi táblákat bújja mindenki, hiszen hasznos tippeket és inspirációs képeket is találunk az ünnepi készülődéshez.

Az évek óta használt dekorációs elemek már unalmasak, de nem akarsz drága termékeket venni, hogy hamarosan hasonló sorsra jussanak? Akkor neked is jól jönnek majd a Pinterest legnépszerűbb karácsonyi DIY ötletei. Az oldal felhasználói közül idén akarácsonyi ablakdíszek” kifejezésre 50%-kal többen kerestek rá, a karácsonyi ablakfestés után érdeklődők száma pedig a háromszorosára nőtt. A szakértők szerint ennek az a magyarázata, hogy sokan a szomszédaiknak és az arra sétáló idegeneknek szeretnének pozitív üzenetet közvetíteni a kihívásokkal teli év után. A legnépszerűbb keresések között a szárított virágok és gyümölcsök is előkelő helyen szerepelnek, amelyeket izgalmas kompozíciókba rendezve helyezhetsz el az otthonodban. Nézzük, hogyan.

Szárított virágok, mint fali díszek

Fotó: @lights4fun, @gfloracrafts/Instagram

A szárított virágok népszerűsége a nyáron, a cottagecore stílus elterjedésének köszönhetően szépen megnőtt. Ezek a hangulatos dekorelemek az adventi időszakban is mutatósak, remek illata miatt az eukaliptusz ilyenkor a legkedveltebb, de valójában bármilyen virágot/növényt választhatsz. Ha egy piros, arany vagy ezüst selyemszalagot kötsz a csokorra, azzal még ünnepiesebbé teheted. A Pinterest felhasználók a klasszikus vázás megoldás mellett a fellógatott csokrokért rajonganak, de sok olyan ötletet is találsz, ahol egy egész falrészt ragasztanak tele szárított virágokkal.

Beltéri koszorúkból sosem elég

Fotó: @lights4fun/Instagram

A karácsonyi koszorúk ebben az időszakban sok-sok ház ajtaján ott díszelegnek, az adventi koszorúk pedig a nappaliban kapnak helyet. De miért ne készíthetnél többet is, hogy tovább fokozd az ünnepi hangulatot. A koszorúkat elhelyezheted a bejárati ajtó belső oldalán, valamelyik ablakban, a kandalló vagy a tévé felett, bárhol, ahol neked szimpatikus.

Tegyél természetes díszeket a fára

Fotó: @cosmic_carmen, @houseandhomemag/Instagram

Idén az építészeti és a lakberendezési trendek terén is a természetközeli hangulat a nyerő. Nem meglepő, hogy egyre többen cserélik a klasszikus karácsonyfa díszeket valamilyen szárított gyümölcsre, fahéjrúdra, tobozra vagy más termésre, például dióra. A szárított gyümölcsöket, például a narancsot, a citromot könnyen el tudod készíteni (közben pedig csodás illatot varázsolsz a szobába) és egy cérnával vagy damillal felakaszthatod a fára, de füzért is készíthetsz belőlük. A termésekkel még ennyit sem kell bajlódnod, ha egy kicsit izgalmasabb megjelenést kölcsönöznél nekik, akkor elő a festékkel és a csillámporral.

Karácsonyi ablakdíszek

Fotó: @annamichaliszyn, @pfefferminzgruen/Instagram

A korábban már említett koszorúkon kívül számos más dísz kerülhet az ablakokba. Ilyenkor az üzletekben rengeteg otthon összeállítható és fellógatható papírdíszt találsz, de akár a sajátodat is elkészítheted a neten található kismillió DIY ötlet segítségével.

Nyitókép: Tabitazn/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: