Piócaterápia: a legősibb gyógymód, amely csodákra lehet képes

Nemcsak a tünetet, a probléma okát is gyógyítja a piócaterápia.

Egy orvos ismerősöm szerint három embertípus van: az első, aki két köhögés után már az orvosnál ül, a második, aki csak akkor megy, amikor már négykézláb közlekedik a fájdalomtól, a harmadik pedig, aki mindent megtesz, hogy elkerülje az orvosokat. Én ez utóbbi csoportba tartozom, és tényleg mindenben képes vagyok hinni, ami nem orvosi kezeléssel és gyógyszerszedéssel jár. Folyamatos kutakodásaim során találtam rá Tógyer Karinára, aki piócaterápiával gyógyít.

Gyógyítás másképp

Karina eredetileg állatorvosnak készült, de szintén állatorvos édesapja lebeszélte róla, mivel abban az időszakban a termelőszövetkezetek privatizációja miatt nem látszott túl fényesnek a szakma jövője. A gyógyítás szándéka viszont megmaradt, annál is inkább, mert anyai nagymamája füvesasszony volt Székelyföldön, apai nagymamája pedig fehérorosz, ahol évtizedek óta természetesnek számít a piócákkal való kezelés. „A gyógyítás érdekelt, de azt tudtam, hogy nem akarok kórházban, gyógyszerekkel dolgozni. Az alapokra viszont szükség van, ezért elkezdtem az orvosit, és minden létező természetgyógyász ismerőst megkerestem, hogy tanulhassak. 15 évesen már csontkovácsoltam. 20 éve kezdtem az oroszoktól tanulni a piócaterápiát, ez egy 5 éves képzés volt, amely stabil diagnosztikára épített, nagyon komoly egészségügyi hátérrel rendelkező tudományág. ‘Alternative medical doctor’ végzettségem van, ami tulajdonképpen orvosi végzettség, annyi különbséggel, hogy a megoldás nem a gyógyszerekben, hanem a piócákban rejlik” – meséli Karina a kezdetekről.

Oroszországban óriási népszerűsége van ennek a speciális terápiának, ott az orvoslás minden területén használják. Magyarországra Karina hozta el a módszert 2008-ban, rendelőiben csak piócákkal gyógyít, akik ismerik, „csak” piócadoktornak hívják. Az elején természetesen sokan idegenkedtek a kezeléstől, de ez nem egyedi eset, az élet minden területen így van, ha egy újdonság megjelenik. Azonban rövid időn belül óriási igény lett a módszerre, ahogy jöttek a sikertörténetek, úgy nőtt a páciensek száma is. „Nemrég összeszámoltam: 65 ezer kezelést végeztem eddig, ami egyértelműen bizonyítja a piócaterápia létjogosultságát”.

Állapotfelméréssel indul a piócaterápia

Az első alkalommal egy állapotfelmérés történik, és akár rögtön el is kezdődhet a kezelés. „Íriszből diagnosztizálok, és ez alapján állítom össze a kezelési tervet. A pontos meghatározás után a kezelés az okot, a tünetet és a problémát is képes kezelni. A módszer rengeteg probléma kezelésére alkalmas, ami annak köszönhető, hogy nagyon sok a hatóanyag a piócában. A kezelést csak orvosi piócával lehet végezni, mivel a hatóanyag csak bennük van meg. Orvosi papír nélkül nem is lehet hozzájutni, itthon egyként nincsen és nem is szabad tenyészteni, csak az oroszok foglalkoznak vele és csak tőlük lehet vásárolni”. A módszer népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Karinának nemcsak hazánkban van több rendelője, hanem Amerikában, Írországban és Németországban is. „Mindenhol asszisztensekkel dolgom, akiket én tanítok be. Az állapotfelmérést én csinálom, ők pedig a meghosszabbított kezeim”.

Tógyer Karina fotó: piocadoktor.hu

A piócaterápia szinte minden bajon segít

A kezelést leggyakrabban szív- és érrendszeri, keringési problémákkal keresik fel, de hormonális, nőgyógyászati vagy mozgásszervi gondokkal is sokan jönnek. Sőt, ma már ráncok kezelésre is egyre többen igénybe veszik a piócákat. A magyarok egészségügyi felmérésére vonatkozó, nem túl hízelgő adatok itt is érvényesülnek: náluk is jellemzően az utolsó utáni pillanatban kérnek időpontot a rendelőbe. „Amikor már mindent kipróbáltak, de semmi nem segített, akkor minden mindegy alapon adnak egy esélyt a piócáknak is”.

Egy kezelés 20 percet vesz igénybe, tehát idő tekintetében is nagyon hatékony. Az hogy hány piócára van szüksége valakinek, az a probléma súlyától és az egyén állapotától függ. „Nincsen általános recept, mindenkinek személyre szabott a kezelés. Sőt az sem mindegy, hogy ha valakinek több problémája van, melyiket kezeljük először. A felállított terv alapján rátesszük a piócát és elkezd dolgozni. Az az én tudásom, hogy hova kell tenni, az pedig a piócáé, hogy azon a konkrét területen belül megtalálja azt az egy négyzetmillimétert, ahova neki tapadnia kell, ahol dolgozni fog, ahol az elakadás van. A pióca rátapad a felületre hermetikusan lezárja, és a nyálával fertőtleníti. Megsebzi a bőr felületét és elkezdi a fecskendezést és a szívást. Be is juttat anyagokat, de ő is táplálkozik. Az első csepp folyadék kiszívása után tudja, hogy milyen anyagokat kell bejuttatnia, és azokat fecskendezi vissza arra a területre. A kezelés nem fájdalmas, kicsit talán kellemetlen, de inkább az ismeretlentől való félelem, vagy, mert nagyon rákoncentrálunk. Egy erőseb szúnyog vagy csaláncsípéshez hasonlítható, viszket inkább, de csak az első pár percben, mert utána elzsibbasztja a területet. A második alkalommal már mindenki tudja, hogy mire számíthat. Onnantól kezdve nincsenek fenntartások”.

Mellékhatásként kiegyensúlyozottság

Probléma- és személyfüggő a kezelések száma, ha egy 50 éves magyar átlagembert veszünk alapul a szokásos problémákkal, neki körülbelül 20 – 25 kezelésre van szüksége. „Nézőpont kérdése, hogy ez a szám sok vagy kevés. Elsőre soknak tűnik, de ha azt vesszük, hogy ez alatt az idő alatt mennyi problémáját megoldjuk egy embernek, akkor egyáltalán nem számít soknak. Heti 2 – 3 alkalommal érdemes jönni, és már ennyi idő után is érezni a változást. A piócaterápia általános pozitív „mellékhatásai” a jobb közérzet, az energikusság, a nyugodtabb alvás, a magasabb stressz tűrő képesség”.

Már az általános közérzet javulása is óriási változás a mai problémákkal terhelt világban, de a hab a tortán egyértelműen a gyógyulás. „Számtalan olyan eset volt, amikor úgy jött a páciens, hogy tudja, hogy nem lehet helyrehozni, de ad egy esélyt, hátha a piócadoktor segít. Volt, akinek a lebénult végtagja jött helyre, vagy egy fekélyes láb, amit már amputálni akartak, és egy hónap alatt helyrehoztuk. De az is öröm számomra, amikor a fiatalabb korosztályból jönnek, olyanok, akiknek nincsen problémájuk. De látják a szüleiket, nagyszüleiket, akik állandó fájdalommal és rengeteg gyógyszeren élnek, és tudják, hogy ők nem ezt szeretnék. És az sem elhanyagolható tény, hogy a piócák élőlények és nem kemikáliát szúrnak a bőrbe”.

Nyitókép: Orvosi piócák fotó: piocadoktor.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: