Pizsamában bejárni a világ legszebb helyeit? Ezeken a virtuális sétákon megteheted

Ha neked is hiányzik a természet, ez a 10 virtuális túra remek alternatívát kínál: egy nap alatt ellátogathatsz a svájci alpokhoz, de Kanada legszebb nemzeti parkját és a híres gízai piramismezőt is bebarangolhatod. Indulhatunk?

Telnek-múlnak a karantén hetei, és már nem is emlékszünk arra, hogy utoljára mikor jutottunk a boltnál, a ház előtti parknál, a saját udvarunknál, esetleg a közeli eldugott kis erdőnél távolabb. A végtelennek tűnő bezártság miatt a virtuális házibulik, a sütögetés és a munka egyre kevésbé kötik le a figyelmünket, és otthonunkra egyre gyakrabban tekintünk inkább valamiféle cellaként. Börtönként, amiből legszívesebben kitörnénk, és néhány napra, hétre elutaznánk az Isten háta mögé, hogy minden problémánkat elfelejtsük. Erre egy darabig még nincs lehetőségünk, de szerencsére van néhány olyan virtuális túraútvonal, ami egy kicsit kizökkenthet minket a mindennapokból. Ha repülőre nem is szállhatunk, hogy személyesen meglátogassunk egy egzotikus szigetet vagy egy gyönyörű hegyvidéket, akkor marad a B-terv: a kanapénk kényelméből, pizsamában ‚‚vágjunk neki az útnak’’. A Psychology Today szerint akár egy fa vagy erdei lombkorona képének megfigyelése is megerősítheti a központi idegrendszerünk paraszimpatikus részeit, amely a szervezetben a nyugalom eléréséért felelős. Ez még egy indok arra, hogy felkapd a képzeletbeli hátizsákod és belevágj a következő online utazásokba!

Moraine-tó, Banff Nemzeti Park, Kanada

Fotó: Photography by Deb Snelson/Getty Images

A kanadai Banff Nemzeti Park eddig nem szerepelt a bakancslistádon? Pedig ott lenne a helye! Szerencsére nem kell megvárnod, hogy újra beinduljon a turizmus és akadály nélkül utazhasd körbe a világot, hiszen akár már ma megcsodálhatod a Moraine-tó ragyogó kék vizét. A Ten Peaks völgyében található gleccsertavat nem véletlenül nevezik a világ legszebb tavának – aki egyszer eljut ide, az egy örök életre szóló élménnyel gazdagodik. Te most egy félórás online túra segítségével járhatod körbe.

Indian Beach Trail, USA

Fotó: John Elk/Getty Images

Ez a virtuális túra Oregon partvidékére kalauzol, ahol egy népszerű túraútvonalon járhatod be az Ecola Állami Park erdei ösvényeit. A dombokról gyönyörű kilátás tárul eléd: az óceán hullámait egy-egy hatalmas, érdekes formájú szikla töri meg. Nem mindennapi látvány.

Gízai piramisok, Egyiptom

Fotó: sculpies/Getty Images

Ezzel a virtuális utazással egy teljesen másik világba csöppenhetsz: látogasd meg az ókor legismertebb építményeit, a híres gízai piramisokat. A gyalogos túra Hafré halotti templománál kezdődik, majd végighalad a három hatalmas piramis mellett és az ikonikus Nagy Szfinx-nél ér véget. Miközben a homokos vidéket csodálod, érdekes információkat is megtudhatsz a halotti komplexumról: a három fő piramis mellett a kisebbekről is szó esik, illetve a templomok is említésre kerülnek.

Havasu Falls, USA

Fotó: Galen Rowell/Getty Images

Ha személyesen utaznál Arizona állam egyik legnépszerűbb vidékére, akkor mindenképpen előre kellene időpontot foglalnod – a terület ugyanis 1975 óta a Havasupai törzs tulajdonában áll. Most ezzel nem kell fáradnod, hiszen a Grand Canyon festői vidékét az otthonodból is megcsodálhatod. Sétálj egyet a meredek völgyszurdokban miközben a vörös sziklákat és a lélegzetelállító vízeséseket figyeled.

A szerelem alagútja, Ukrajna

Fotó: boogyz/Getty Images

Ha hiányoznak a zöldellő réteken tett séták, akkor vedd az irányt (legalábbis képzeletben) az Ukrajnában található Szerelem alagútja felé. A gyönyörű útvonal két ukrán kisváros, Orzhiv, illetve Klevan között vezet végig és felejthetetlen élményt nyújt. Egy háromórás ‚‚séta’’ ezeken az elhagyott vasúti síneken, amelyeket mindkét oldalról élénk zöld növények és csicsergő madarak vesznek körül? Lehetetlen, hogy utána gondterheltnek érezd magad.

James Irvine-ösvény, Redwood Nemzeti Park

Fotó: HadelProductions/Getty Images

Egy nagy séta a hatalmas mamutfenyők között – ez sem egy olyan élmény, amit a közelben található kis erdőben is átélhetsz. A képzeletbeli túra a kaliforniai Redwood Nemzeti Parkba repít, ahol nyugtató háttérzene hallgatása közben fedezheted fel a természetet.

Positano, Olaszország

Fotó: Sharon Lapkin/Getty Images

Ebben a videóban Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelyét, az Amalfi-parton található Positano városkáját járhatod be. A sziklás partvidékre épült település szűk utcáin jellegzetes olasz butikok és kávézók sorakoznak, a séta vége felé közeledve pedig elérkezel a falu alatt fekvő vízpartra is, ahol strandolókkal találkozhatsz.

Wailea Beach Path, Hawaii

Fotó: M.M. Sweet/Getty Images

Az egész évben jellemző trópusi éghajlat és a soha véget nem érő strandszezon miatt Hawaii a legtöbbünk bakancslistáján szerepel. Ennek a virtuális sétának köszönhetően nem kell átrepülnöd az óceánt, hogy egy kicsit belekóstolj az egzotikus szigetvilág által nyújtott élménybe. A Wailea Beach Path a Wailea Resort luxusüdülőtől, és szállodától indul és Maui másik híres szállodájához, a Hairmont Kea Lani-hoz vezet.

Panorama Trail, Svájc

Fotó: Westend61/Getty Images

Ez a virtuális gyalogtúra Männlichenből indul, majd egy gyönyörű hágóhoz, a Kleine Scheidegghez vezet, amely az Eiger és a Lauberhorn hegycsúcsai között található. Útközben néhány tehénnel is találkozhatsz, akik a havasi legelőkön lakmároznak, de a lenyűgöző hegyvidéki panorámát semmi sem tudja felülmúlni.

Juan de Fuca Trail, Kanada

Fotó: Manuel Sulzer/Getty Images
Gyakorlatilag saját szemeddel fedezheted fel a Brit Kolumbia északi részén található Vancouver-szigetet, amely otthont ad a Juan de Fuca Provincial Parknak. Az online kirándulás során az erdő mélyét, illetve a tengerpartot is szemügyre veheted miközben mesés kilátás nyílik az Olympic Mountains csúcsaira.
Nyitókép: Francesco Vaninetti Photo/Getty Images
Legnépszerűbb cikkek: