Plasztika nélkül is megújíthatod a bőrödet: 3 látványos megoldás az öregedés elleni küzdelemben

Szike és tű nélkül is lehet hatásos egy arckezelés, bónuszként pedig a természetes vonások sem torzulnak.

Nők között az egyik leggyakrabban emlegetett téma a bőröregedés. A szépségipar vívmányait már szinte követni is lehetetlen, ha nem is hetente, de havonta biztos, hogy megjelenik a piacon egy-egy újdonság. A nők ebben a témakörben masszívan két táborba tartoznak: van, aki már a húszas évei vége felé, megelőzési szándékkal plasztikai sebészhez, bőrgyógyászhoz fordul, s van, aki igyekszik kitolni vagy elkerülni az orvosi beavatkozásokat. Szerencsére a kozmetikai ipar is felvette a kesztyűt, így számos kiváló lehetőség elérhető a második táborba tartozók számára is.

Friss és üde vonások természetes megoldásokkal

Bevallom, én is az utóbbiak csoportját erősítem, amihez nyilván hozzájárul a tű- és orvosfóbiám is. De az is elrettent, amikor látom azokat az arcokat, akiket 20 – 30 éve ismerek, és egy-egy beavatkozás után idegenként néznek vissza rám. Ráadásul nem is tartom életszerűnek, ha egy közel 50 éves nő arcát 20 évesre próbálják formázni, s miközben az arca tükörsima lesz, minden természetes vonása eltorzul. A legijesztőbbnek pedig egyértelműen azt tartom ebben a végeláthatatlan folyamatban, hogy csak elkezdeni lehet, befejezni nem. Mert aki ehhez hozzászokik, az a legkisebb ráncot sem tudja magán tolerálni. Példaként a legjobb Renée Zellweger esete: a Bridget Jones filmek sztárja szinte új ember lett a plasztikai beavatkozások után, simán el tudom képzelni, hogy az édesanyja sem ismert rá. Emiatt is keresem mindig az alternatív megoldásokat, és szerencsére van belőlük bőven. Kétségtelen, hogy ezek nem feltétlenül hoznak azonnal látható instant megoldást, de kúrában alkalmazva, folyamatosan, a bőr saját igényeit figyelembe véve érik el a megújulást.

Fotó: Ildar Abulkahov/GettyImages

1. MESOFILL-R

A Vintage Beauty szalon kezelése a legújabb irányvonalat képviseli a kozmetikai célú mezoterápia területén. A kezelés során az arcbőr felső rétegében olyan csatornákat hoznak létre, amelyek beindítják a gyógyulási, bőrmegújítási folyamatokat. A mezoterápia a kötőszövetben található fibroblaszt sejtek kollagén termelő képességén alapszik. A szúrás hatására a sejtek kollagént termelnek, ennek következményeként a bőr tömörebbé, feszesebbé válik. Már egy alkalommal is látványos eredmény érhető el, de az igazi bombahatást kúrában lehet elérni. Ideális kezelés petyhüdt, tónusát vesztett, pigmentfoltos bőr esetén.

2. Face Lifting masszázs

A Plumeria Szalonban elérhető arckezelés egy különleges és speciális mozdulatsorból álló, komplex anti-aging és arcemelő hatású természetes eljárás. Teljesen fájdalommentes, az arc izmainak nemcsak a felszínére hat, hanem a mély rétegeket is megdolgozza, ezáltal is serkentve a működésüket. Ennek köszönhetően a bőr tónusossá és feszessé válik. Kiváló a ráncok, és a bőr petyhüdtségének eltüntetésére. Valóságos SPA élményt nyújtó kezelés, pihentet, feltölt és újjávarázsol. Az arc masszírozásán kívül a dekoltázs, a nyak, a vállak és a karok kezelése is fokozott hangsúlyt kap, ezek együttesen segítik elő a látványos eredményt, valamint a tökéletes ellazulás és kikapcsolódás élményét. Rendszeresen igénybe véve teljes körű arckorrekció érhető el. A megnyúlt, megereszkedett arcizomzat újra tónusossá válik, látványosan feszes lesz, kortól függetlenül. Jót tesz a vérkeringésnek is, és lazítja a görcsös, megfeszült mimikai izmokat. Felemeli a szemöldököt, ezáltal kinyílik a tekintet, és a száj körüli ráncok is elhalványodnak, természetes teltséget kapnak. A kezelés orvosi beavatkozás és nem kívánatos mellékhatások nélkül adja vissza a saját, fiatalosabb vonásainkat.

3. Termikus ionizáció

A Kerti Erika Beauty Szalon orvosi szintű arckezelése. Három fokozatban elérhető kezelés, ezáltal is segítve mindenkinek a saját életvitelébe történő beépítését. Az alapverziónál 5 napos felépülési időre van szükség, a light verziónál pedig már másnap szalonképes vagy. A bőr számos problémáján segít, ráncok, hegek, szarkalábak eltüntetése, de ami miatt igazán nagyot szól, az a megereszkedett bőr eltüntetése. Egy logó szemhéj esetében évtizedeken át csak a plasztikai műtét hozott megoldást. Ma már a termikus ionizáció segítségével is orvosolni lehet, ezt a nők körében elég gyakran előforduló, ráadásul sokszor nem sak esztétikai, hanem a látást is zavaró problémát. A termikus ionizáció során a levegőben található gázok ionizálásával úgynevezett plazmatikus ívek keletkeznek, amelyek segítségével a bőr felszínén mikro-milliméter nagyságú pontokat párologtat el, így az összehúzó hatása azonnal érvényesül, anélkül, hogy a környező szöveteket károsítaná vagy túlmelegítené. A pontok mátrixszerű elhelyezkedése azonnal csökkenti a bőrfelesleget. A kezelt területeken vékony kérgesedés keletkezik, amely 5-7 nap alatt gyógyul, és láthatóvá válik a megújult és feszes bőr. A kezelés non plus ultrája, hogy nemcsak az arcon, hanem egyéb megereszkedett területeken, például a felkar vagy a térd területén is kiválóan alkalmazható.

Nyitókép: gorodenkoff/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: