Pocahontas létezett, és nem találod ki, melyik híresség felmenője volt

Egy teljesen ámulatbaejtő információ látott napvilágot nemrégiben az egyik Oscar-díjra jelölt sztárról. Mégpedig az, hogy a híres indián törzsfőnök lánya az ük-ük-üknagymamája volt.

Arra, hogy a televíziózás igenis hasznos és nagyszerű dolgokat hozhat az ember életébe, ékes bizonyíték a PBS Findig Your Roots genalógiai történeti műsora. A Találd meg a gyökereidet című családfakutató műsornak ugyanis nem kevesebbet köszönhetünk, minthogy kiderült: Pocahontas, a híres Disney-feldolgozásban szereplő gyönyörű indiánlány nemcsak létezett, hanem az egyik hollywoodi híresség őse is.

Messze hív a nagy folyó

Múltunk a családunkkal kezdődik. Onnan hozzuk tudatalatti lenyomatainkat, tapasztalatainkat, és végső soron ezek a printek írják életünket. Többnyire azzal, hogy kik voltak szüleink, dédszüleink tisztában vagyunk, de korábbi felmenőinket csak a családi mendemondákból, vagy komolyabb kutatás után ismerhetjük meg. Időnként mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon honnan származom, kik lehettek a felmenőim. A PBS Findig Your Roots című műsora, amely családok történetét, leszármazási rendjét kutatja, nemrégiben műsorában jelentette be, hogy Edward Norton a néhai indián törzsfőnök lányának egyenes ági leszármazottja.

Örökölt sors?

A kutatásból kiderült, hogy Pocahontas egészen pontosan a 12. nagymamája volt a filmiparban producerként és színészként is tevékenykedő, egyébként Golden-Globe díjas színésznek. Bár amerikában nem meglepő, ha valakinek őslakos vér csörgedezik az ereiben, az mindenképpen óriási ritkaság, hogy levéltári iratokkal is alátámasztható mindez. Elég menő dolgog, hogy Edward Norton családjában visszavezethető, hogy 1614-ben a nagypapa feleségül vette Pocahontast. Az elhurcolt inidánlány legendája régóta kering a köztudatban. És bár a filmipar ideologizálta történetét, azért sejtjük, hogy korántsem volt könnyű a helyzete. Bízunk benne, hogy ezek után a már háromszor is Oscar-díjra jelölt Edward Norton, akiről nem mellékesen az is kiderült, hogy családjában rabszolgatartók is voltak, el tudja fogadni saját múltját és hozzásegíti őt a családi sebek begyógyításához.

Forrás: cnn
Nyitókép: RTL Sajtóklub

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: