Poirot visszatér – sztárparádéval jön az új Agatha Christie film

Michelle Yeoh, Tina Fey és Jamie Dornan is szerepel a Kenneth Branagh által rendezett horrorban.

Kenneth Branagh immár harmadjára bújik kedvenc detektívünk, Hercule Poirot bőrébe a most készülő „A Haunting in Venice” című alkotásban. A film alapja Agatha Christie: Hallowe’en Party című könyve (ami magyarul Halloween és halál, valamint Ellopott gyilkosság címmel is megjelent).

Úton a harmadik

A 2023-as CinemaCon rendezvényen mutatták be a „A Haunting in Venice” első előzetesét. A film a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen és a tavaly megjelent Halál a Níluson után a harmadik Agatha Christie film, amit az Oscar-díjas Kenneth Branagh rendez, mindamellett, hogy a főszerepet is ő játssza és producerként is jegyzi a filmeket.

Kenneth Branagh Poirot
Kenneth Branaght ismét Poirot szerepében láthatjuk. Fotó: A Haunting in Venice / 20th Century Studios

Detektív az árnyak és titkok világában

 „Mindenki, aki valaha itt élt, valamilyen tragédia áldozata lesz” – Ezzel a rejtélyes mondattal kezdődik az előzetes, ami már utal arra is, hogy egy sötétebb Poirot filmet várhatunk. A horror a második világháború utáni Velencében játszódik, mindenszentek estéjén. Poirot, aki már nyugdíjasként egyfajta önkéntes száműzetésben él Velencében, vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon egy kísértetjárta kastélyban. „Amikor az egyik vendéget meggyilkolják, a detektív az árnyak és a titkok baljós világába kerül” – írja a film szinopszisa.

Hátborzongató mozi

Amikor a film érkezését októberben bejelentették, Branagh így nyilatkozott: „Ez Hercule Poirot fantasztikus karakterfejlődése, csakúgy, mint az Agatha Christie sorozaté. A film egy összetett, kevéssé ismert rejtélyes mesén alapul, amely Halloween idején játszódik egy festői szépségű városban. Ez egy csodálatos lehetőség nekünk filmeseknek, és kihasználjuk az esélyt, hogy valami igazán hátborzongatót nyújtsunk hűséges közönségünknek”.

Ismét sztárparádé várható

Branagh először a Gyilkosság az Orient Expresszen című filmben játszotta el az ikonikus karaktert, ahol többek között Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Penélope Cruz, Willem Dafoe és Olivia Colman voltak a társai.

Aztán a Halál a Níluson című alkotásban sem kisebb nevekkel dolgozott: Gal Gadot, Russell Brand, Annette Bening, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Tom Bateman, Sophie Okonedo és Letitia Wright szerepeltek a moziban.

Michelle Yeoh
„A Haunting in Venice” című filmben Mrs. Reynolds szerepében az Oscar-díjas Michelle Yeoh-t láthatjuk. Fotó: 20th Century Studios

Ez alapján nem meglepő, hogy a harmadik film is igazi sztárparádét ígér. A legújabb alkotásban a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh mellett feltűnik Tina Fey, Kelly Reilly, Kyle Allen, Camille Cottin, Ali Khan, Emma Laird, Riccardo Scamarcio, Jamie Dornan és Jude Hill is.

Újabb találkozó a „bajusszal”

A filmet gyártó stúdió, a 20th Century Studios vezetője, Steve Asbell még 2022 márciusában árulta el, hogy készül az új Poirot film. „Imádom ezeket a filmeket, és szeretem Kent. Van egy harmadik forgatókönyvünk, Michael Greentől, ami elég merész váltás műfajban és hangnemben. Ez a háború utáni Velence és az egyik kevésbé ismert regény adaptációja. Szóval szerintem újra találkozunk még a bajusszal” – mondta akkoriban Asbell. Az ígéretet pedig be is tartotta, az új film 2023 szeptemberében érkezik a mozikba.

Forrás: People

Nyitókép: Kenneth Branagh A Haunting in Venice forgatásán. Fotó: Stefano Mazzola / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: